Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Meclis'teki Kavgada CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın Kolu Çatladı

Meclis'teki Kavgada CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın Kolu Çatladı
Meclis'teki Kavgada CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın Kolu Çatladı

Mecliste yaşanan darp olayında kolunu inciten CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Ben bu gün şunu anladım ki, her ne olursa olsun niyeti bozmuşlar. Vicdanlarını, akıllarını, her şeylerini saraya teslim etmişler” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve bayan milletvekillerinin darp edilmesi ile son bulan süreci değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerini düzenleyen 8. madde görüşmeler sırasında beklenmedik bir tepki ile karşılaştıklarını söyledi. “Ben ve arkadaşlarımı darp edildiler” diyen Basmacı, “Gözü dönmüş gibi saldırdılar. Bu neyin hırsıdır. Cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerini düzenleyen 8. madde ile Cumhurbaşkanı, denetim ve yürütmenin başında olacak. Cumhurbaşkanına kararname çıkarma, atama ve görevden alma yetkisi veriliyor. Bu tamamen tek elden ve tek dilden yönetimdir. Biz buna karşıyız” dedi.

Arbede sırasında kolunu incittiğini aktaran Basmacı, “Arbede yaşandığı sırada oradaydım. Kolumu incittim. Kolum çatlamış. Ben bu gün şunu anladım ki, her ne olursa olsun niyeti bozmuşlar. İnsan da ölse, ülkede terör de olsa, ekonomi de bozulsa bir şekilde niyetleri başkanlığı geçirmek. Vicdanlarını, akıllarını, her şeylerini saraya teslim etmişler. Halide Edip Adıvar’ın İstanbul’da Sultan Ahmet Meydanı’nda söylediği çok güzel bir sözü vardır. Ülkemiz refaha kavuşuncaya kadar, barışa kavuşuncaya kadar bu kubbede yemin ederiz ki, biz bu ülkeyi savunacağız. Bizler Kara Fatmaların Halide Edip Adıvar’ın Mustafa Kemal Atatürk’lerin kızlarıyız. Kolumuz da çıksa, alnımız da yarılsa vallahi ve billahi biz buradayız” dedi.

“Sadece Türkiye Cumhuriyetini, gelecek nesillerimizi ve kazanılmış değerlerimizi savunmak amacıyla verdiğimiz mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” diyen Basmacı, anaysa değişikliği ile ilgili kaygılarını yineledi. Basmacı, “Türkiye’nin geleceğine dönük çok büyük kaygılarımız var. Bu kaygılarımız, menfaat değil; insanlarımız ve ülkemizin geleceğidir. Bizler baştan beri dile getirdiğimiz gibi referandum sürecinde milletin vicdanına inanmaya devam edeceğiz. Şunu kesin bir dille yine ifade ediyorum ki, keskin sirke küpüne zarardır. Bu zarar şahsi zarar olmayacaktır. Bunu bizler net bir şekilde görüyoruz” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!