Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Memur’dan KPSS İsteği

Memur’dan KPSS İsteği
Memur’dan KPSS İsteği

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, Maliye Bakanlığı tarafından açılmış olan kurum içi uzmanlık sınavında getirilen KPSS şartının bir defaya mahsus olarak kaldırılmasını istedi. Utangaç, buna gerekçe olarak da bu sınavın uzun yıllardır açılmaması yüzünden memurların KPSS’ye girmemesini gösterdi.

Maliye Bakanlığı, uzun süredir yapılmayan kurum içi uzmanlık sınavını yapmaya karar verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından bizzat duyurulan sınava girmek isteyen bakanlık ve defterdarlık çalışanlarından en az 3 yıl kurumda çalışmak ve KPSS sınavından yeter oranda puan alma şartı getirildi. Bakanın 8 Nisan’da twitter hesabından duyurduğu bu karar çalışanları hem memnun hem de biraz üzdü. Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç da konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Utangaç, Ağbal’ın duyurduğu kurum içi uzmanlık sınavında istenilen şartlarda esneklik yapılmasını istedi.

Sınavın duyurusu yapılmasına rağmen maliye çalışanları arasında cevap bekleyen bazı soruların olduğunu ifade eden Utangaç, “Taslağın yasalaşması halinde sınava girebilmek için kurumda en az 3 yıl çalışma şartının olduğunu bildirmiştir. Malum olduğu üzere kurum içi uzmanlık sınavına girebilmek için KPSS’ye girme şartı bulunmaktadır. Fakat kurum içinde sınavın yıllardan bu yana açılmaması bazı çalışanları umutsuzluğa kapılmasına sebep olmuş, bu yüzden KPSS sınavına başvuru yapmamış, kimi personelde 2016 yılında girdikleri KPSS sınavının yeterli olacağını düşünüp 2017 yılı için KPSS başvurusu yapmamıştır. Bu yüzden yaşanacak mağduriyetlerin giderilebilmesi için bir kereye mahsus olmak üzere, açılacak olan sınavda KPSS şartının kaldırılıp sadece kurumda 3 yıl görev yapma şartı şeklinde düzenlenmesi maliye çalışanlarının mutlu edecektir. Bunun yanında açılacak sınavda yeterli sayıda kadro açılıp yıllardır sınav bekleyen sınava girme kriterlerine sahip olan tüm personeli kapsayacak şekilde kadro açılması sayın bakanın maliye çalışanlarına vermiş olduğu müjde bu sorunların giderilmesi ile daha da anlam kazanacağı aşikardır. Son olarak da kurumda çalışan şehit yakınlarına ve engelli personel için çalışma şartı süresini muaf tutulması bu ayrıcalıklı personeller için son derece memnuniyet verici olacaktır.  Maliye çalışanlarının haklı taleplerini sayın bakanımızın da değerlendireceğinden şüphemiz yoktur” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!