Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Mobil Uyumlu Web Tasarım

Mobil Uyumlu Web Tasarım

  Günümüzde mobil uyumluluk bir web sitesinde bulunması gereken en önemli özelliklerden biridir. Sektörel olarak değişim göstermekle birlikte ileri teknoji cihazlardan internet kullanımı tüm kullanımın `'lık bir kısmını oluşturmakta ve bu oran günden güne artmaktadır.

    Burada tabi ki bu kullanım hacminin önemli bir kısmını sosyal medya trafiğinin oluşturduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca sektörel seçiciliği de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Örneğin kullanıcıların mobil olduğu bir sektörde iseniz sitenizin mobil uyumluluğu çok daha önemli. Bir rent a car firması, otel, ya da restoransanız mutlaka mobil uyumlu olmasınız. Endüstriyel grupta ise bu derece yüksek bir zorunluluk bulunmuyor çünkü bu grupta kullanıcılar ürün/hizmet aramalarını genel itibariyle masaüstü cihazlardan yapıyor.

    Hep söylediğimiz gibi önemli olan bir dükkanınız olması değil o dükkanın kapısından içeriye müşterilerinizin giriyor olmasıdır. Bunun bir yolu ürün ve hizmet kalitenizi iyileştirmek olsa da önemli bir yolu da dükkanınızı işlek bir cadde üzerine kurmanızdır. Web dünyasının işlek caddesi hatta ana caddesi “Google Arama Sonuçları”nın ilk sayfasıdır. Eğer ilk sayfada listeleniyorsanız bingo! Ana caddedesiniz demektir, eğer ilk sıradaysanız caddenin en önemli en işlek dükkanının size ait olduğundan şüpheniz olmasın. Bildiğimiz gibi bunun yolu da SEO dediğimiz arama motoru optimizasyonundan geçiyor. İyi bir SEO çalışması ise henüz web tasarım aşamasında başlıyor. 2018'e kadar Google arama sonuçlarını gösterirken masaüstü performansınızı önce değerlendiriyor, mobil indekslemenizi de buna bağlı olarak yapıyordu. Ancak Google, 2018'de açıkladığı güncellemesiyle mobil sıranızı baz alarak masaüstü indekslemenizi yapacağını duyurdu. Bunun web tasarım için tam anlamı ise… Eğer siteniz mobil uyumlu tasarlanmadıysa SEO açısından bir nevi ölü doğum gerçekleşmiş oluyor… Dolayısıyla böyle bir web sitesi tasarımı için ödediğiniz para da kabaca çöp oluyor diyebiliriz.

    Bir düşünün, hangi birimiz mobil uyumluluğu ya da sürümü olmayan bir siteyi incelemeye çalışıyoruz ki? Böyle bir siteye webde rastladığımızda hemen geri tuşuna basıyor ve o siteyi terkediyoruz. Bu nedenle yalnızca SEO değil, sosyal medya çalışmalarınız ya da Adwords reklamlarınız vasıtasıyla da sitenize edindiğiniz kullanıcıları tutabilmeniz için mobile uyumlu arayüze sahip olmalısınız. Sosyal medya kullanımı büyük oranda mobil cihazlardan gerçekleşiyor. İnsanlar Facebook’ta sitenizin linkine tıkladığında onları düzgün görünmeyen bir sayfaya yönlendirmek ister misiniz? Böyle bir durumda kurumsallığınız büyük ölçüde zedelenecektir. Adwords kampanyaları üzerinden müşteri çekmek istediğiniz de durum pek değişmeyecek. Ya reklamlarınızı mobile kapatarak pazarın yarısından fazlasını ihmal edeceksiniz. Ya da inadına açık tutacaksınız. Bunun sonucu olarak da mobil uyumsuzluk nedeniyle düşük olan mobil site hızına bağlı “düşük kalite puanı”na bağlı yüksek tıklama başı maliyetler ve mobil uyumsuzluk/düşük hız nedeniyle artan hemen çıkma oranları… Ve en nihayetinde boşa giden reklam harcamaları…

    Denizli Web Tasarım Firması #Mandalin tüm bu etkenleri göz önünde bulundurarak sizler için mobil uyumlu web siteleri tasarlıyor. Gerek kurumsal web sitelerde gerek e-ticaret sitelerinde mobil görünümü ve mobil hızı önceleyerek web tasarımınızı gerçekleştiren #Mandalin Medya, en güncel tasarım trendleri ve indeksleme politikalarına uygun olarak sizlere hizmet sunuyor.

    Mobile uyumluluğun dönüşüm oranına (Conversion RateCR) etkisini de ayrıca değerlendirmek gerekiyor. Belirttiğimiz gibi kötü yüklenme hızı hemen çıkma oranlarınızı artırıyor ve müşteri kaybına sebep oluyor. Aynı şekilde arayüzdeki uyumsuzluk sebebiyle de kullanıcılar sizin sitenizden çıkıp alternatif sitelere (rakip firmalara) yöneliyor ve yine müşteri kaybediyorsunuz.

 

Eğer bir web sayfasından beklentiniz kurumsallık ve profesyonellik ise… Ayrıca web sitenizi bir kartvizit olarak değil bir pazarlama aracı, size yeni müşteriler kazandıran bir kanal olarak kullanıyorsanız mutlaka ama mutlaka mobile uyumlu bir web tasarım yaptırmalısınız.

    http://www.mandalinsosyalmedya.com/denizli-web-tasarim.html

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!