Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hüsamettin Tat Mürekkep şiir dinletisi

Hüsamettin Tat Mürekkep şiir dinletisi
Ankara’dan Ulviye Hanımdan aldığımız bir telefonda, Türkiye Yazarlar Birliği ile yapacakları Mürekkep yayınevinin şiir dinletisine Abdülkadir Uslu başkanla, benimde katılmamızı istiyorlardı. Bizlerde, listeye ismimizin alınmasını, nasip olursa 24 Eylülde Ankara’ya geleceğimizi ve şiir dinletisine katılacağımızı bildirdik.

Yazar Bir Başkanı Abdülkadir Uslu Bey’le daha önceden kararlaştırdığımız gibi Ankara’ya gitmeye karar verdik. Abdülkadir Bey Kırşehir’de olduğundan, O, Kırşehir den Ankara’ya gelecek, bende Denizli’den Ankara’ya hareket edecektim. 24 Eylül saat 01.00 de Ankara otobüsüne binerek bir gece yolculuğundan sonra, kararlaştırdığımız gibi saat 7.00-8.00 arasında Ankara otobüs terminalinde buluştuk. Bizi Ankara’da ikamet eden, Başkanın kardeşi Hakkı Uslu Bey karşılayarak, evine götürdü. Olağanüstü bir misafirperverliklerini göstererek bizleri evlerinde ağırladılar. (Yeri gelmişken, değerli eşleri ve Hakkı Uslu Bey’e bu misafirperverliklerinden dolayı, çok teşekkür ediyorum.) Şiir dinletisi saat 13.00 de başlayacağından, zamanımızı değerlendirmek ve görüşmelerde bulunmak adına, ilk önce, Çocuk Edebiyatçıları Birliği Genel Başkanı Üzeyir Gündüz Bey’i ziyaret ettik. Karşılıklı olarak, yaptığımız çalışmalardan söz ederek çok olumlu bir görüşme oldu. Diğer taraftan Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı İbrahim Eryiğit Bey’i ziyaret ettik. Birliklerin yaptığı çalışmalardan karşılıklı söz ederek bilgi alışverişinde ve kitap alış verişlerinde bulunarak hediyeleşmelerimizle görüşmelerimizi taçlandırmış olduk.

Dinletinin yapılacağı Türkiye Yazarlar Birliği Mehmet Akif Divanı Salonuna geçtik. Bizi şair-yazar sevgili arkadaşımız Ulviye Savtur karşıladılar. Hal, hatır ve yolculuğumuzun nasıl geçtiğinden bahsederek, orada bulunan diğer konuklara; ”Bir sözümle beni kırmayıp buralara kadar gelmeleri benim için büyük bir onurdur.” diyerek bizleri oraya gelen diğer konuklara tanıtarak onure ettiler.

Programa geçildi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, mürekkep şiir etkinliği- şiirle yaşayanlar programına, Ankara’ya gelerek programa katılan şair dostlarımız, programda okudukları şiirlerle ve coşkuyla alkışlandılar. Bu programda Ankaralı şair dostlarımız, başta Ulviye Savtur Hanımefendi olmak üzere muhteşem bir ev sahipliği gösterdiler. Vefat eden şairlerimiz hatırlanarak yâd edildiler. TRT sanatçısı Nevzat Baki Erdoğan’ın yaylı tamburu ile seslendirdiği eserlerle ruhumuz dinlendi. Katılım- Teşekkür belgelerinin dağıtımının ardından 29Ekim 2016 etkinliğinde buluşmak dileğiyle veda edildi. Etkinliğin sonunda arzu eden şair dostlarla yemeğe gidilerek sohbete devam edildi.

Türkiye Yazarlar Birliği- Mürekkep yayınları şiir etkinliğine aşağıdaki isimler katılarak şiirlerini seslendirdiler.

Göksel Kara – Manisa
Abdülkadir Uslu - Denizli
Özen Gülay Atacan – İzmir
Dost Cemali - Kayseri –

Hüsamettin Tat – Denizli
Muhsin Aksakal – Sivas
Erman Öcal - Izmir
Erdal Ercin - Ankara
Işıl Çağanlar - Ankara
Oya Savtur - Ankara
Nermin Savtur - Ankara
Yılmaz Erdoğan - Ankara
Zehra Yücel - Ankara
Zübeyir Yücel - Ankara
Ramazan Topoğlu - Ankara
Nevzat Baki Erdoğan - Ankara
Bahar Söylemezoğlu - Ankara
Yusuf Kotan - Ankara
Mehmet Sait Uluçay - Ankara
İsmet Parlar - Ankara
Hakkı Uslu (Yazar)- Ankara
İbrahim Eryiğit - TYB Ank. Şb. Bşk.
Bağdagül Yamak - Ankara
Nihat Arıkan - Ankara
Kerime Özbek - Ankara
Nihat Erdoğan - Ankara
Mahmut Erdemir - Ankara
Ece Yücel - Ankara
İrem Bulut - Ankara
Uğur Tufan – Ankara

Bu etkinlikten dolayı, başta Türkiye Yazarlar Birliği yöneticileri olmak üzere, Ulviye Savtur Hanıma teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!