3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Müjdeler Umudumuzu Perçinledi

Müjdeler Umudumuzu Perçinledi
Bakan Zeybekci’nin Denizli’ye dair yeni yıl müjdeleri iş dünyasında ses getirdi

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yeni yıla girerken şehirlerine dair verdiği müjdelerden büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı. Başkan Erdoğan, kendilerinin de 2017’nin son DTO Meclis toplantısında dile getirdikleriDenizli-Aydın Otobanı Projesi’nin, bu yıl başlayıp tamamlanacak olmasını Bakan Zeybekci’dende duymaktan mutlu olduklarını ifade etti. Böyle bir yatırımın Denizli ve çevresine büyük değer katacağına inandıklarını vurguladı. Ayrıca, ülke olarak ihracatta Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci değerine ulaşılmasının sevincini yaşadıklarını paylaştı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yeni yıla girerken Denizli-Aydın Otobanı Projesi’nin ihale aşamasında olduğunu ve 2018 yılında bu projenin başlayarak tamamlanacağını duyurması, sevinçle karşılandı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 2017’yi değerlendirdiği yılın son basın toplantısında, 2018 yılında teşvik ve desteklemeler ile ekonominin daha da iyi hale geleceğini dile getirdiğiniduymaktan iş dünyasında büyük bir memnuniyete yol açtığını kaydetti.Erdoğan ayrıca, Bakan Zeybekci’nin de dile getirdiği gibi üretim, istihdam ve ihracatta daha büyük rakamlara ulaşabilmek için çalışacakları yeni bir yıla girdiklerini de dile getirdi. DTO Başkanı Erdoğan, “Sayın Bakanımızın da ifade ettikleri gibi, ekonomide iyi geçen bir yılın ardından iş dünyası olarak 2018’deki 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönümüzü çevirdik. Geçen yıl, Türkiye'ye dair negatif öngörülerin hepsinin tek tek boşa çıktığını gördük. Ülke olarak, 2016’nın 15 Temmuzundaki işgal girişimi ve hemen ardından başlatılan algı operasyonları ile ilgili mücadelemizle gerek büyümede, gerek ise üretimde, ihracatta ve istihdamda çok önemli başarılara imza attık. Böylelikle, 2018’eiyi bir ivme ile girdik. Geçen yıl yaptıklarımız bu yıl için iyi bir alt yapıdır. İnanıyoruz ki, ülkemiz 2017’deki başarısını 2018'de de yineleyecektir!” dedi.

“İhracatta 2018 hedefini yakalamak için Denizli büyük katkı koyacaktır!”

Türkiye’nin bu yıl ihracatta 170 milyar Dolar’ı yakalamak istediğini de anımsatan Başkan Erdoğan, Denizli olarak bu konuda yine büyük katkı koyacaklarından en ufak şüphesinin bulunmadığını ifade etti. Başkan Erdoğan, “Ekonomi Bakanımız Sayın Zeybekci’nin de dile getirdiği 2018’de 170 milyar dolar ihracat tutarını yakalamayı, kendimize bir görev bildik. İnşallah alın teri ile böyle bir başarıyı fazlasıyla hak eden ülkemiz, özel sektörü, üretimi ve ihracatı ile o hedefi yakalayacak, ıskalamayacaktır. Denizli’miz de böyle bir başarının yine en ön sıralarında yer alacaktır” diye konuştu.

“OVP’deki ihracat hedefi aşıldı”

Öte yandan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre 2017’de 157,1 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci ihracat tutarına ulaşıldığını anımsatan Başkan Erdoğan, “Orta Vadeli Plan (OVP)’daki 156,6 milyar dolarlık hedef aşıldı. Bu güzel haber, 2018’e dair umutlarımızı tazeledi. Yeni yıla iyi bir haberle girmenin verdiği özgüvenle, bu yıl çok daha büyükbaşarılara imza atacağımıza olan inancımız arttı. 2018’de çok daha iyi ve büyük işler yapacağız inşallah” dedi.

“Bitcoin’in sanal ve illegal olduğunu unutmasınlar!”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan,bu arada vatandaşları hakkında spekülasyonların hızla arttığı “sanal para” Bitcoin hakkında uyardı. Erdoğan, “Halkımız maceraya atılmasın... Bu para herhangi bir ülkeye ait değil; dolayısıyla kayıtlıbir ekonomiye dahil değil! Yani, bir varlığa dair para değil! Adı üstünde sanal… Bilgisayar ve yazılım ortamında koordine edilmiş, şifreler ile üretilmişbir para birimi olduğu iddia ediliyor. Ekonomi çevreleri, üzerindeki değer sanal olduğu için bir anlamı olmadığını düşünüyor. Vatandaşlarımız böyle yersiz bir heyecana kapılıp, kendilerini bu türden bir riske atmasınlar! Yatırımlarını, legal yollardan değerlendirsinler” uyarısında bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!