3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Mutluluğun Adresi: Down Kafe

Mutluluğun Adresi: Down Kafe
Mutluluğun Adresi: Down Kafe

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de bir çok şehre örnek olan down sendromlu gençlerin çalıştığı, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafe” Denizlililerin vazgeçilmez adresi oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, tüm hemşehrilerini Down Kafe'ye davet ederek, burada çalışan gençlerin etrafına mutluluk saçtığını söyledi.

 

Denizli'nin dört bir yanında vatandaşların keyifle zaman geçirebileceği mekanlar oluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda Türkiye'ye örnek olan sosyal projeler de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda down sendromlu gençleri iş hayatına kazandırarak sosyalleşmelerine katkı sağlayan Down Kafe'yi 3 yıl önce Yunus Emre Mahallesi’nde hizmete açan Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle büyük takdir topladı. Türkiye'nin ilklerinden biri olan Down Kafe, 2015 yılından bu yana Denizli Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ çatısı altında faaliyet gösteriyor. Bünyesinde 14 down sendromlu melek yüzlü gençle vatandaşlara hizmet veren Down Kafe’nin sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, Down Kafe'yi Denizli’ye kazandırdığı için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Çok özel bir proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'ye örnek olan en önemli sosyal projelerinden olan Down Kafe'nin down sendromlularla ilgili farkındalık oluşturmak, onların sosyalleşmelerine ve aile bütçelerine katkı sağlamak için hayata geçirildiğini anlattı. Down Kafe'nin kendileri için çok ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Teke, şöyle konuştu: "Down Kafe bizim için çok özel. Türkiye'nin birçok bölgesinden burayı incelemek ve kendilerine örnek almak için ziyaretler alıyoruz. Down Kafe projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a tekrar teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimizi bu güzel mekanda bu özel insanlarımızdan, -bizlerden hiçbir eksiği olmayan aksine 1 kromozom fazlası olan- bu güzel kardeşlerimizden hizmet almaya davet ediyorum. Burada çalışan gençlerimiz etrafına mutluluk saçıyor."

Vatandaşlar memnun

 

Konukların Down Kafe'de hem güzel vakit geçirip hem de toplumsal ön yargılarının kaybolduğunu ifade eden Teke, "Buradaki kardeşlerimiz bizim çalışma arkadaşımızdan öte, canımız. Biz kendileriyle birlikte çalışmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Kafemize gelen misafirlerimizde kendilerine sunulan artı bir hizmetten son derece memnun kalarak ayrılıyor” dedi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!