Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ ve Dentaş Otizmli çocuklar için buluştu

PAÜ ve Dentaş Otizmli çocuklar için buluştu
PAÜ ve Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Otizmli Çocuklar Projesi Kapsamında Bir Araya Geldi

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri, Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yetkilileri ve Öğretmenleri ile ‘Otizmli Çocuklar Projesi’ kapsamında bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Sosyal Proje Geliştirme dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Kemal Daşcıoğlu ve Arş. Gör. Kudret Aykırı’nın danışmanlığında PAÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri; Ahmet Yılmaz, Ayşe Yılmaz, Belgin Karaçay, Fatma Zehra Yıldız ve Mustafa Sisli tarafından ‘Otizmli Çocuklar Projesi’ gerçekleştirildi. Otizmli çocukların eğitimi konusunda yaşadığı problemlerin araştırılıp değerlendirilmesi ve çıktıların öğretmen adayları ile paylaşılıp, otizm konusunda farkındalık yaratılması amaçlanan projede bu kapsamda orta ve ağır düzey 36 ay ve 23 yaşından gün almamış 118 otizmli öğrenciye, 95 öğretmenle eğitim ve öğretim hizmeti veren Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile iş birliğinde yürütülmektedir.

OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN REKTÖR PROF. DR. BAĞ’A ZİYARET

Nisan ayının otizm farkındalık ayı olması ve üniversite kapsamında farkındalık yaratılması için proje paydaşları olan PAÜ Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Kemal Daşcıoğlu ve Arş. Gör. Kudret Aykırı, öğretmen adayları ve proje gönüllüleri PAÜ Öğrencileri, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yetkilileri, Müdür Mustafa Söylemezo, Müdür Yardımcısı Hasip Urhan, Müdür Yardımcısı Abdurrahim Ak, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğretmenleri; Fatih Karaca, Cihan Çoban, Jale Turgut, Perihan Gün, Melek Kandemir, öğrencileri Salih Delikanlı, Yavuz Kavaklı, Hamide Khamidson, Mehmet Bakar, Ani Çalışkan ve öğrencilerin velisi Şehnaz Delikanlı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ve Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru’yu makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin yetkilileri tarafından özel eğitim merkezinin fiziki alt yapısı, öğrencilere sunulan imkânları, ne tür eğitimlerin verildiği gibi konularında bilgiler verildi. Dentaş Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Söyelemezo otizmli çocuklarda birebir eğitimin önemine değinerek, PAÜ Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan özel eğitim merkezi için stajyer eğitimci talebinde bulundu. Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Seylemezo, otizmli çocukların iyi eğitim alarak topluma kazandırılmaları konusunda Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar ve sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiği işbirliklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, mevcut proje kapsamında ve geleceğe yönelik yapılacak çalışmalarda gerek eğitim öğretim faaliyetleri anlamında gerekse üniversitenin fiziki imkanlarından faydalanması hususunda Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi olarak destek vereceklerini ifade etti. Verilen özel eğitim ile otizmli çocukların topluma kazandırılabildiğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Yetkililerine ve işbirliği kapsamında projeye destek veren PAÜ Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!