3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale Belediyesi’nden Çiftçilere Yol Desteği

Pamukkale Belediyesi’nden Çiftçilere Yol Desteği
Turizm ve termal sağlık ile tarım konusunda da önemli bir ilçe olan Pamukkale Belediyesi’nden çiftçilere önemli hizmet. Vatandaşların tarım yaptıkları alanlara ulaşmalarını sağlayan arazi yolları Pamukkale Belediyesi ekipleri tarafından düzenlendi. Çiftçiler ve vatandaşlar yeni yapılan yoldan dolayı Başkan Örki’ye teşekkür ederken,Başkan Örki, “Üreten, emekçi ve fedakâr çiftçilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak bizim en asli görevlerimizden biri’’ dedi.

Pamukkale Belediyesi, “Pamukkale mutlu insanların yaşadığı ilçe olacak” sloganıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede halkın her kesimine yönelik çalışmalara imza atılıyor. İlçe genelinde tarım alanları geniş bir alana yaygın olurken, çiftçilik yapan vatandaşları tarlalarına ulaşmak için arazi yollarını kullanıyor. Yolların kenarında bulunan birçok tarlada üretim yapan çiftçiler, özellikle yağmurlu hava şartlarında engebeli ve yumuşak topraklı yoldan araçlarını geçiremiyor, zorluklar yaşıyordu. Çiftçilerin arazi yolunun düzeltilmesine ilişkin Pamukkale Belediyesi’ne başvurması üzerine Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personeller iş makineleri ile yollarda tesviye, kot yükseltme, kumlama  ve silindirle sıkıştırma ile tüm olağan hava şartlarına dayanıklı hale gelmesini sağladı. 2 ekip halinde yapılan çalışmalarda bir ekip dağ mahallelerinde diğer ekip de ovadaki mahallerde yoğun mesai yapıyor. Bugüne kadar kısa süre içinde Develi, Akköy, Yukarışamlı, Haytabey, Eymir, Belenardıç, Akdere ve Akçapınar mahallelerinde çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Gözler, Kurtluca, Güzelpınar ve Uzunpınar mahallerinde ise çalışmalar önümüzdeki günlerde yapılacak. Tüm çalışmaların hasattan önce tamamlanması planlanıyor.

 

BAŞKAN ÖRKİ’YE TEŞEKKÜR

Yol çalışmasının tamamlanmasının ardından arazi yolunu kullanan çiftçiler, yapılan çalışmadan dolayı Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Arazi yolunda yapılan çalışmadan dolayı çiftçilerin hayatlarının kolaylaştığını ifade eden Yukarışamlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Efe, “Bu arazi yolunun önceki durumunda traktörlerimiz geçmekte zorlanıyordu. Bu bizim gibi tarımla uğraşanları sıkıntıya sokuyordu. Pamukkale İlçe Belediye Başkanımız Avni Örki’nin talimatlarıyla, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vasıtasıyla arazi yollarımız düzenlendi. Bundan dolayı Pamukkale Belediyesi’ne ve Başkan Avni Örki’ye teşekkür ederiz” dedi.

 

‘ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Pamukkale’de yaşayan tüm vatandaşların sorunlarını ilettiklerinde kısa sürede çözüm bulduklarını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Üreten, emekçi ve fedakâr çiftçilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak bizim en asli görevimizdir” dedi. “Onların önünde duran engelleri kaldırmak, ihtiyaç olduğu noktalarda ise destek olmak için Pamukkale Belediyesi olarak 7 gün 24 saat, mesai kavramı olmaksızın hazırız” diyen Başkan Örki, “İlçemizin tarım yapılan tüm mahallelerinde arazi yollarının iyileştirme çalışmaları ekiplerimiz tarafından aralıksız yapılıyor. İstiyoruz ki çiftçilerimiz üretim yaptığı tarlasına daha kolay, daha zahmetsiz ve rahat gitsin. Bu ve benzeri çalışmalarla üreten çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!