3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale’de Gençler İngilizce Konuşmayı Öğreniyor

Pamukkale’de Gençler İngilizce Konuşmayı Öğreniyor
Pamukkale’de Gençler İngilizce Konuşmayı Öğreniyor

Pamukkale Belediyesi’nin Avrupa Gönüllü Hizmeti Akreditasyonu kapsamında yürüttüğü “Ücretsiz İngilizce Konuşma ve Kültür Kursları” devam ediyor. Sertifika töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  “Pamukkale Belediyesi olarak gençlerimize katkı verecek her türlü projenin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ve özellikle eğitim alanında gençlere yönelik gerçekleştirilen çalışmalarla öncülük eden Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz İngilizce kursları aralıksız devam ediyor. Pamukkale Belediyesi-Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ve Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen “Ücretsiz İngilizce Konuşma ve Kültür Kursları”nı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Pamuk Kafe Üniversite’de gerçekleşen sertifika törenine Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Sarı ile yurtdışından gelen gönüllü eğitmenler ile kursiyerler katıldı.

İBANOĞLU, “DEVLETİMİZİN İŞİ GÜCÜ GENÇLİK”

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “Devletimizin işi gücü gençlik. Bu konuda birlikte çalıştığımız Pamukkale Belediye Başkanımıza burada hakikaten çok teşekkür ediyorum. 4 yılda büyük hizmetler ve tesisler yaptı. Koşan bir hizmet ağı içerisinde ama gençlik her zaman bu işin odak noktasında. Kendisine ve ekibine bu anlamda gerçekten çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Törende düşüncelerini dile getiren kursiyerler, Denizli’de tek akredite kuruluşunun Pamukkale Belediyesi’nin olmasının, Denizli’de büyük bir eksikliği giderdiğini ifade ederek, kurslarda sadece İngilizcelerini geliştirmekle kalmayıp, farklı kültürleri de öğrenme fırsatı yakaladıklarını belirttiler. Kursiyerler, “İngilizce temel bilgimiz var. Ancak geliştirmek, pratik yapmak noktasında yurtdışına da gidemiyoruz. Bu noktada yurtdışı bu projeyle ayağımıza kadar geldi. Bunun için bu proje gerçekten çok önemli. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.  

43 BİN EURO HİBE GELDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılında yaptığı başvuru ile Denizli’nin ilk ve tek Avrupa Gönüllü Hizmeti akredite kuruluşu olma unvanını kazandığını belirtti. Bu tarihten sonra Pamukkale Belediyesi tarafından sunulan 3 AB projesi kabul edilirken 43 bin EURO hibeDenizli’ye getirildi. “Özellikle bir turizm bölgesi olarak, ilimizde gençlerimizin yabancı dil öğrenmesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz” diyen Başkan Gürlesin, “Bu projeler kapsamında İngiltere, İspanya, Bulgaristan, Romanya, İtalya ve Moldova’dan toplam 16 yabancı eğitmen ikişer aylığına belediyemizde misafir edildi. Gelen yabancı eğitmenler ile 16-25 yaş arası Denizlili gençler belediyemiz tarafından organize edilen ‘İngilizce Konuşma ve Kültür Kursları’nda bir araya gelerek ikişer ay boyunca yabancı dil konuşma pratiği yapma imkânıbuldu. Kasım 2016’da başlattığımız ilk çalışmadan bu yana toplam 8 ayrı ikişer aylık dönemde kurslarımız düzenlendi ve kurslarımıza toplamda 2000 kişi İngilizce konuşmayı öğrendi” dedi.

BAŞKAN GÜRLESİN, “KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ DE ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi’nin farkının bu kurslarla bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, “Bizim farkımız bu, insanımıza dokunuyoruz. Sadece günü birlik değil, geleceklerine yön verecek, katkı sunacak projeler üretiyoruz” dedi. Gürlesin, “Yabancı dil eğitim kalitesi her yıl ülkemizde artsa da, öğrendiğimiz yabancı dili konuşabilecek, pratik yapılabilecek olanaklar oldukça kısıtlı seviyededir. Bu sorundan yola çıkarak, Pamukkale Belediyesi olarak, gençlerimize eşsiz bir deneyim fırsatı sunmak istedik. Biz ilkleri başaran bir belediyeyiz. Bu noktada bir de kurumlar arası işbirliğinin de önemli olduğunu bir kez daha gördük. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz projemizin gençlerimize fayda sağladığını görüyoruz. Bunun da haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. ‘İngilizce Konuşma ve Kültür Kursları’ sertifika töreninde konuşmaların ardından Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Sarı tarafından, ilk olarak eğitmenlerMichaellaRillo, Marina Saghin ve NicolettaTurcanu’yateşekkür belgesi ve sonrasında da kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.Tören sonrasında, Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu kursiyerlerle birlikte Pamuk Kafe Üniversite’de Konuşan banklarda sohbet edip, kitap kafeyi gezdiler.

YENİ DÖNEM KURS BAŞVURULARI 9 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

Bu arada “Ücretsiz İngilizce Konuşma ve Kültür Kursları”nın yeni dönemi ile ilgili kayıtlar da başladı. Yaz Dönemi 2. Bölüm başvuruları 9 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve kurs11-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. 16-25 yaş arasında Denizli'de yaşayan tüm gençlerin başvuru yapabildiği kurslar, Pamukkale Belediyesi Atatürk Caddesi’nde ki Ek Hizmet Binasında ve Denizli Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek. Kurslara ücretsiz katılım için www.pamukkale.bel.tr adresinde bulunan başvuru formunun en geç 9 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 17:00’a kadar doldurulması gerekiyor.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!