Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Bisiklet Festivali 27-28 ve 29 Mayıs’ta düzenlenecek

Denizli Bisiklet Festivali 27-28 ve 29 Mayıs’ta düzenlenecek
Pamukkale Bisiklet Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Denizli Bisiklet Festivali 27-28 ve 29 Mayıs’ta gidiş dönüş 3 parkurda düzenlenecek. Çamlık, Teleferik ve İsrafil Deresi gibi doğal güzelliklerin yanında Hierapolis, Laodikya ve Tripolis gibi antik kentlerin yer alacağı parkurlara yurdun dört bir yanında 150’ye yakın sporcu katılacak.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Denizli Bisiklet Festivalinin ikincisi 27-28 ve 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Pamukkale Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen festival Çamlık-Teleferik, Laodikya-Taş Heykel Kolonisi- Pamukkale-Hierapolis ve Tripolis, Şirinköy- İsrafil Deresi- Karcı Dağı ve Başkarcı Mahalle içinde bitecek olan 3 parkurdan oluşuyor. Geçen yılda 3 parkurda gerçekleştirilen festivale başvurular devam ediyor.  Şimdiye kadar yurdun dört bir yanından 100’ü aşkın sporcunun başvurduğu festivalde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Pamukkale ile Merkezefendi Belediyeleri ile çok sayıda dernek, kuruluş ve STK festivale destek oluyor. Pamukkale Tenis Kulübü tesislerde konaklamanın yapılacağı festivalde parkurlarda bisikletçilere AKUT eşlik edecek. DOÇEV’in katılan her sporcu için anı ormanı oluşturacağı etkinlikte parkurlar son parkur hariç gidiş-dönüş olarak yapılacak.

AMAÇ DENİZLİ’Yİ TANITMAK

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin amacını açıklayan Pamukkale Bisiklet Derneği Başkanı Yavuz Öge, festivalle Denizli’nin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmak istediklerini söyledi. Öge, “Katılımcılara şehrimizin kültürünü tanıtmak, bisiklet kullanımını özendirmek ve bisiklet kullanımına farkındalık yaratmak istiyoruz. Üç gün boyunca bize destek veren sponsorlar her aşamada Denizli’nin tanıtımı için çalışmalar yapacak. Festivalimizin kamp alanı şehir merkezinde, geçen yıl da kamp alanı olarak kullandığımız Pamukkale Tenis Kulübü olacak. Katılımcılar için dağ bisikletleri ile tırmanış yapacağımız çok güzel iki rota belirledik. İlk ve son gün orman içinde pedallayacağız. Her iki rotamızda yaklaşık bin metre irtifa alacağız. Festivalimizin ikinci günü konuklarımızla Pamukkale’ye pedallayacağız. Pamukkale travertenlerinde termal suların ve Hierapolis’in keyfini çıkaracağız. Bunun yanında Laodikya, Uluslar arası Taş Heykel Kolonisi ve Tripolis antik kentleri de parkur içerisinde yer alacak. Festivale katılacak arkadaşlarımızın Teleferik tesisleri ve İsrafil deresi rotalarında dağ bisikleti kullanmaları gerekecektir” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!