3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

“Seçim Olur, Tarımsal Seferberlik Acilen Başlatmalı”

“Seçim Olur, Tarımsal Seferberlik Acilen Başlatmalı”
“Seçim Olur, Tarımsal Seferberlik Acilen Başlatmalı”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye’nin her köşesi gibi Çal’da da tarım ve hayvancılık kesiminde büyük sıkıntılar olduğunu söyleyerek, “Şimdi herkes yerel seçimlere kilitlendi. Seçim nasıl olsa olur. Devletimiz, tüm olanaklarıyla tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar için seferberlik başlatmalıdır” dedi.

Türkiye’nin, yerel seçimlere kilitlenmeye başladığı bu günlerde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kesimlerin büyük ekonomik sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Başkan Fethi Akcan, “Bölgemizde ay çekirdeği, mısır ve kekik yetiştiren üreticilerin durumu perişan. İnsanlar patlamak üzere. Tarım Kenti Projesi kapsamında desteklediğimiz seracılığı yapanlar Allah’tan bu yıl biraz para kazandı. Ayçekirdeği, mısır, kekik bölgemiz için çok önemli. İvedilikle çözüm bulunmalıdır. Üreticinin ürettiği ürün para etmiyor. Ürünü 6 liraya mal edenüretici 4 liraya satamıyor. Büyük haksızlık ve adaletsizlik var. İnsanımız milyon dolarlar kazanma hedefinde değil. İnsanımız çocuğunu çoluğunu okutmak, asgari giderlerini karşılamanın hesaplarını yapıyor. İnsanlar zor durumda. Elinde 40-50 ton çekirdeği olanlar, 500 dönüm toprak işleyenler var. Tarım Kredi ve bankalara borçlar duruyor. Çiftçi kesimi hareket edemez hale geldi. Ülkenin en önemli sorunu üretim yapılmaması. Hiç olmazsa, üreten kesim için acil bir şekilde çözüm bulunmalıdır. Devletin gücü büyük. Devlet, isterse çözüm bulur. Toprak Mahsülleri Ofisi’nin devreye girmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kırsal kesimden kentlere göçün devam ettiğini, bunun da en önemli nedeninin tarım kesiminin para kazanamaması olduğunu sözlerine ekleyen Çal Belediye Başkanı Akcan, “Devletimiz insanları göçe zorlamamalı. Kentlerde 100 yılın alt yapısını yapıyorum diyorsun, kentlerde alt yapı üst yapı çöküyor. Çünkü, sürekli kentlerde nüfus artıyor, kırsal alanda azalıyor. Tarım ve hayvancılık desteklenmelidir” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü;

“HERKES SEÇİME KİLİTLENDİ”

“Şimdi bakın herkes seçime kilitlendi. Geçim derdi seçimden daha önemli. Seçimlere tüm adaylar el ele kol kola girmelidir. 1923’te de mollalar, cemaatler, İslamcılar, sosyalistler, Türkçüler vardı. Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk sağcı-solcu demedi. Ülkenin bütünlüğü için birlikte hareket ettiler. Bu enerjiye ve birlikteliğe yine ihtiyacımız var. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi, hepimiz de aynı sokağın çocuklarıyız. Aynı anne ve babadan olma kardeşler bile anlaşamıyor. Milyonlarca ayrı anne ve babadan olmayız. Elbette farklılıklarımız olacak. Bu farklılıklar güzelliktir, zenginliktir. Herkes birbirine saygılı olmalı. Halkın içine birlikte girmelidir. Halkın önünde adaylar birbirine sarılmalıdır, birlikte çay-kahve içmeliyiz. Biz siyasetçiler ve partiler seçimi yapar. Vatandaşta oyunu kullanır. Önemli olan öncelikli sorunların çözümü için devletimizin seferberlik ilan etmesidir.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!