Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Osman Zolan'dan suyu idareli kullanın uyarısı

Osman Zolan'dan suyu idareli kullanın uyarısı
Son 5 yılın en sıcak kışını geçirdikten sonra yeterince bahar yarışı alamayan Denizli’de su kaynaklarında azalma içme suyu sıkıntısına neden oluyor. Geçen yıla göre yüzde 40 oranında düşen su rezervine karşı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlilileri uyardı. Zolan, su debisindeki düşüşe dikkat çekerek vatandaşın suyu idareli kullanmasını istedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de su kaynaklarının azalmasına karşı uyarı mesajı yayınladı. Zolan şu ifadeleri kullandı:

Denizlimizin tamamında halkımızın öncelikli ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun temini için gece gündüz çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğümüz, bugüne kadar birçok projeye imza attı. Alt yapı yenileme çalışmalarımızla şebekeden toprağa sızan su kayıplarının önüne geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, giderek artan içme ve kullanma suyu ihtiyacı için kentimiz genelinde bugüne kadar 82 adet sondaj kuyusu açtı. İlave sondaj kuyusu açma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir DESKİ, ayrıca dev içme suyu depoları ve diğer tüm ilave tesisleriyle vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak bilindiği gibi Denizlimiz bu yıl beklenen yağışları alamadı. Denizlimize düşen toplam yağış miktarı geçen yıla göre % 40 dolayında daha az olduğu için içme suyu kaynaklarımız da yeterince beslenemedi. İçme suyu amaçlı kullanılan sondajlarımızda yaptığımız incelemelerde ise, yeraltı suyu seviyesinin düştüğü, sondaj kuyusu debilerinin ise geçen yıla göre % 40 dolayında azaldığı görüldü.

Ayrıca Merkez ilçelerimizin (Merkezefendi–Pamukkale) içme suyunun karşılandığı Gökpınar ve Derindere ana kaynaklarının geçen yılın haziran ayına göre % 37 oranında azaldığı tespit edildi.

İlimizde yazın en sıcak günlerinin yaşanabileceği Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kaynak ve sondaj debilerinin daha da azalacağı ön görülürken, önümüzdeki dönemlerde su sıkıntısı yaşanabileceği düşüncesiyle;

Vatandaşlarımızın içme suyu ile sulama yapmaması,

Merkezde bahçe abonelerinin de bahçe sulamalarını gece saatlerinde yapmaları,

Ayrıca tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili daha duyarlı davranarak suyu israf etmeden kullanması gerekmektedir."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!