Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

‘’Suriyeli Kardeşleriniz’’ Çocuklarımızdan Daha Mı Değerli?

‘’Suriyeli Kardeşleriniz’’ Çocuklarımızdan Daha Mı Değerli?
Meltem Alacacı’nın Kaleminden "‘'Suriyeli Kardeşleriniz'"Çocuklarımızdan Daha Mı Değerli?"

          Başından beri yanlış uygulanan Suriye politikası ve arkasından hasıl olan Suriyeli mülteciler sorunu, plansız, organizasyonsuz, kontrolsüz çözülmeye çalışıldı ama durum ortada. Çözülmek bir yana yeni sorunlar doğurdu.

Strateji uzmanı, yazar Erol Mütercimler Suriyeli mülteciler geldiğinde, çok önemli bir tespitte bulunmuştu. ‘’Suriyeli bu mülteciler, yakın gelecekte çok büyük bir kriminal sorun olarak karşımıza çıkacaklar.’’ Demişti. Öyle de oluyor. Tecavüz, gasp, hırsızlık vs. kriminal hertürlü vakada bunlar başrolde. Küçük bir kız çocuğu tecavüz sonrası yaşamını yitiriyor. Bundan daha korkunç, bundan daha pis, bundan daha acı daha ne olabilir ki? Bu olayı kınamaya da kelimeler kifayetsiz. Kınamayla çözülemez bir çöküş bu!!!

            Bu iğrençliği yapanın ulusal kimliği Türk olsa da affedilemez, Alman olsa da, İngiliz olsa da…Kimliksel olarak aidiyeti, eylemin çirkinliğini örtmez.

Evinize misafir aldığınızda onu ağırlar, ikramda kusur etmezsiniz ama yatak odanıza almaz, evin tapusunu üstüne yapmaz, evde dilediği gibi at koşturmasına müsaade etmezsiniz. ‘’Misafir Odası’’ diye bir oda vardır, belli bir süre orada konaklar, yer-içer ve gider. Mülteci politikası da aynıdır. Mücbir sebeplerle ülkesinden çıkan bu mülteciler için, mülteci kabul eden devlet, belirlenen özel bir bölgede ihtiyaçlarını karşılayacak ve onları kontrol altında bulunduracak şekilde, en büyük insan haklarından olan yaşama hakkını sağlar. Peki ya kendi ülke vatandaşının yaşam hakkı? Devlet eliyle hükümetin birincil sorumluluğu, kendi ülke vatandaşının yaşam ve sosyal haklarını yerine getirmektir.

           Ayrıca, misafirden misafire de fark vardır. Nerede, nasıl davranması gerektiğini bilen, misafir olduğu eve müteşekkirini ifade eden, üsluplu, eğitimli misafir vardır. Bir de üslupsuz, eğitimsiz, had bilmez misafir vardır. Ülkemizde bulunan Suriyeli mülteciler, istisna haricinde, oldukça yüksek bir yüzdesi maalesef ikinci kategoride görünüyor.

Kimse ‘’Kardeşlerimiz’’ safsatasını öne sürmesin. Uluslararası İlişkilerde kardeşlik yoktur. Ulus Devlet ve gerekleri vardır. Madem bu kadar çok kardeşlik vurgusu yapılıyor, neden Doğu Türkistan’da soykırıma uğrayan Türkler için çaba gösterilmiyor? Uygur Türkleri neden yalnız? Bu da ayrı bir yazı içeriği…

Çok geç olmadan, bu kriminal sorun daha da büyümeden, ivedilikle yasal ve yaptırım gücü yüksek önlemler alınmalı, olmayan mülteci politikası değiştirilmeli ve kademeli- planlı şekilde Suriyeli mültecilerin misafirliklerine son verilmelidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!