3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli'deki hayırseverlerden çağrı Susuzluklarına çare olun!

Denizli'deki hayırseverlerden çağrı Susuzluklarına çare olun!
Afrika’dan gelen kavurucu sıcakların etkisi altına giren Denizli’de 43 dereceyi aşan çöl sıcağında su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için Bir Kap Su kampanyası başlatıldı. Sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında susuzluğa dayanamadığına dikkat çeken hayvan severler, tüm Denizlililere ‘Susuzluklarına çare olun!’ sloganıyla evinin ve işyerinin önüne bir kap su koymaya davet ediyor.

Mevsim normallerinin 6-7 derece üstünde sıcaklarla adeta kavrulan Denizli’de yaz aylarında sıcaklıklara karşı direnci az olan sokak hayvanları için Bir Kap Su Bir Kap Yemek kampanyası yeniden başlatıldı. Hayvan severler tarafından başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlarda evlerinin ve işyerlerinin önüne bir kap su ve yemek bırakılması isteniyor. Veteriner Hekim Tolga Özer’de sıcak günlerde sokak hayvanlarının direncinin az olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Özer, özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuzluğa çok fazla dayanamadığını ifade ederek sokak hayvanları için, herkesi evinin, işyerinin önüne bir kap su, bir kap yemek koymaya davet etti. Sıcak havalarda kapı önüne konulan bir kap suyun hayat kurtaracağını söyleyen Özer, “Yaz aylarında hayvanlar gıdadan çok suya ihtiyaç duyuyorlar. Denizli oldukça sıcak bir kent özellikle ilimizde yaşayan vatandaşları daha duyarlı davranmalı diye düşünüyorum. Hayvanlarda ter bezleri bulunmuyor, sadece patilerinin altından serinletiliyorlar. Uzun süre susuz kalan hayvanların böbreklerinde ciddi hasarlar meydana geliyor, hatta susuz kalmak onların ölümlerine bile sebep olabiliyor. “

ARACIN CAMINI MUTLAKA AÇIK BIRAKIN

Özer, “Evcil hayvan besleyenler, eğer evcil hayvanları araç içindeyse arabayı güneşe park etmesinler, çok mecbur kalmadıkça evcil hayvanlarını araç içerisinde bırakmasınlar, eğer mecburen bırakacaklarsa da aracın camını açık bırakarak kısa süreli olarak gölgede bıraksınlar. Bu kurallara uyulmadığı takdirde sıcak hava ve havasız kalmalara bağlı ölümler meydana gelebiliyor. Yaz aylarında evcil hayvanların tüy kesimleri yapılabilir, tüyü kesilmiş evcil hayvanlar güneşe maruz bırakılmamalı, gezme saatleri öğle sıcaklarından ziyade sabah erken veya akşam saatlerinde yapılmalı, çok sıcak havalarda evcil hayvanlara duş aldırılmalı. Özellikle bahçede kulübede yaşayan ev hayvanlarını çok sıcaklarda yıkamaları gerekir. Gezmeye çıktıklarında yanlarında bir adet su şişesi alsınlar” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!