Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Tarıma Dair 25 Yıllık Yol Haritası Belirlenecek

Tarıma Dair 25 Yıllık Yol Haritası Belirlenecek
Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İlimiz sektör paydaşlarına yönelik III. Tarım Orman Şûrasına hazırlık amacıyla sektör toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğünde başlayan toplantıya Denizli Valisi  Hasan Karahan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, ilgili sektör temsilcileri, kamu kurum kuruluşları çalışanları ve üreticiler katıldı.

Düzenlenen sektör toplantısının Denizlive ülke tarımına ışık tutacak kararlar alma hedefinde olduğunu ifade eden İl Müdürü Yılmaz Erkaya “İlimizin tarım ve hayvancılık konusundaki mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini değerlendirerek bunları raporlayıp Bakanlığımıza sunacağız.

Bugünkü sektör buluşmamızda gıda, tarım ve hayvancılıktan, orman ve mera yönetimine, toprak, su kaynakları ve tabiat muhafazası ile biyoçeşitliliğin korunmasına kadar tüm konular çalışma masalarımızın konuları arasında yer alacaktır. Çalışma masalarımızı oluştururken ülkemiz ve ilimiz açısından stratejik değer taşıyan konu başlıklarını belirleyerek, bu başlıkların derinlemesine irdelenmesini arzu ettik. Çalışma masalarında yer almamış olsa dahi bugün bu salonda misafir olan konuklarımızın da dışarıdan masalarımıza katkı sunmaları mümkündür ve bundan dolayı da memnuniyet duyacağımızı şimdiden ifade eder toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

DENİZLİ TARIMDA İDDİALI

Denizli Valisi Hasan Karahan ise uzun bir aradan sonra yapılacak olan III. TarımŞûrasının hazırlığı olan bu toplantının önemine değinerek "Denizlimiz sanayi şehri olmasının yanısıra aynı zamanda tarım şehri olarak tarımın her alanında iddialıdır. Tarım Orman Şûrası her türlü sorunun dile getirilmesine fırsat verir. Denizli’de tarımsal ve hayvansal üretim açısından Önder çiftçisinden, girişimcisine kadar her türlü imkân var. Hayati öneme sahip tarımı ve beraberinde getirdiği güçlü ekonomiyi korumalıyız. Denizli’nin yöneticisi olarak bu konunun öneminin farkındayız ve her türlü desteği veriyoruz. Bugünkü çalışmaların sonunda hazırlanacak raporlar Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilerek Ülkemiz tarım orman sektörünün yol haritasını çıkaracaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı. 

III. Tarım Orman Şûrasına hazırlık amacıyla yapılan sektör toplantısında oluşturulan 5 çalışma grubunda STK temsilcileri, bakanlık personeli, ilgili sektör temsilcileri ve kamu kurum kuruluşları çalışanlarından oluşan toplam 150 kişi görev aldı. İşte görev alan gruplar

"Denizli Tarım Orman Sektörü Toplantısı Çalışma Grupları

Bitkisel Üretim ve Bitkisel Üretimin Planlanması

Hayvansal Üretim ve Hayvansal Üretimin Planlanması ve Su Ürünleri Üretiminin Geliştirilmesi

Gıda Üretimi, Güvenliği ve Güvenirliğini Temin

Kırsal Kalkınma, Tarımsal Desteklerin Etkin Bir Şekilde Yönetilmesi, Çiftçilerin Örgütlenmesi ve Bilinçlendirilmesi ve Tarımsal Piyasaların Düzenlenmesi

Toprak, Su Kaynakları ve Biyoçeşitliliğin Korunması, Orman, Mera Yönetimi ve Tabiatın Korunması" 

III. Tarım Orman Şûrası amacı ise şu sözlerle aktarıldı:

"Bakanlığın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılacak olan ve Türkiye’nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen, III. Tarım Orman Şûrası 15 yıl aradan sonra Ekim ayında gerçekleştirilecektir. Bakanlığımız tarafındantarımın web sitesinden oluşturulan "Görüşünü Bildir" sayfası sayesinde, tüm vatandaşlarımız, görüşlerini ve projelerini özgür bir şekilde paylaşabileceklerdir. Ayrıca, 1,6 Milyon çiftçimize ve sektörün tüm paydaşlarına da, SMS kanalıyla ulaşılarak, katkı sunmaları hedeflenmektedir

 

Ekim ayında gerçekleştirilecek ve Tarıma dair 25 yıllık yol haritasını belirleyecek olan Şûra sonucunda, alınacak kararlar ve oluşturulacak olan sonuç bildirgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak özel programla kamuoyu ile paylaşılacaktır."

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!