Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

“Vatan Sevgisi Aşılamak İstiyorsanız ‘Andımız’ı Okutun”

“Vatan Sevgisi Aşılamak İstiyorsanız ‘Andımız’ı Okutun”
Bu yeni eğitim ve öğretim yıl başlangıcında; ilk ve orta dereceli öğretim kurumlarında öğrenciler dağıtılan ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma’ bildirisinin içeriğini eleştiren CHP Merkezefendi ilçe başkanı Sedat Demirci: “Çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisi, aşılamak istiyorsanız; okunmasını yasakladığınız andımızın tekrar ve her sabah okutabilirsiniz” dedi.

Parti binasında Milletvekili Kazım Arslan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci sözlerine  kısa bir 15 Temmuz değerlendirmesi ile başladı. Semerci: “Ülkemizin 15 Temmuz darbe girişimi ile çok vahim bir tehlike ile karşılaştığını, kendini bilmez alçaklara karşı Atatürk’ün askerlerinin, Ömer Halisdemirler’in, duyarlı halkımızın nasıl karşı koyduğunu biliyoruz. O uğursuz gecede 241 insanımızı kaybettik, şehit verdik acıları sımsıcak kalbimizde duruyor.Ancak biz büyükler, ruhumuzda derin yaralar açan bu günlerden en az büyükleri kadar etkilenen, belki de darbe girişiminde yakınlarını kaybeden, travma yaşayan çocuklarımızı süratle normale döndürmeye çalışma çabası içindeyken daha bu travmadan kurtulamamış küçücük çocuklarımıza; içinde o geceden kalan, kendi halkına namlusunu doğrultmuş askeri araçların, ülkemizin onuru TBMM nin ve diğer bazı binaların bomba ile patlatılmış hallerinin, devrilmiş araçların görüntülerinin de bulunduğu bir kitapçık dağıtıldığını öğrendik” dedi.

 

"ANDIMIZI OKUTUN"   

Kitapçığın içeriğini ile ilgili  kaygılarını dile getiren Sedat Demirci: “Aynı kitapçıkta,; ilk ve orta öğretim çağındaki bir çocuğu güvensizlik, korku ve şiddet eğilimi duygularına sevk edecek  “elleri silahlı karanlık adamlar”, “yüreğimizin tam ortasına dayanan namlular”, “ne çok öldük yaşamak için” gibi karanlık, korkutucu ibarelerin bulunduğunu tespit ettik.Oysa biz büyükler olarak 15 Temmuz Darbe girişiminin yarattığı travmayı derhal atmak ve çocuklarımızı süratle normal hayata adapte etmek zorundayız. Çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisi, aşılamak istiyorsanız; okunmasını yasakladığınız andımızın tekrar ve her sabah okutabilirsiniz. Hayat bilgisi dersleri müfredatında demokrasi, hukuk devleti, insan hakları,  empati ve hoşgörü temalarını; tarih derslerinde Atatürk İlke ve İnkılaplarını, devrim tarihini daha geniş,  derin ve nesnel bir şekilde işleyebilirsiniz. Atatürk İlke ve İnkılaplarını, devrim tarihini, demokrasi ve insan haklarına saygıyı öğrenen, her sabah andını okuyan çocuklarımız zaten ileride vatanını seven, sevgi dolu çocuklar olarak yetişecek. Darbecilere de diktacılara da cuntacılara da göz açtırmayacaktır. Bu güzel Cumhuriyeti sonsuzluğa taşıyacaktır.”dedi.

"HUZURLU VE REFAH İÇİNDE BİR TOPLUM GÖRMEK İSTİYORUZ"

Yaşanan darbe süreci öncesinde hükümetin uygulamaların da eleştiren Demirci  açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Memleketimiz darbelerden telafisi çok güç zararlar gördü. Her darbenin ardından, korku ve baskı ile sinmiş, ötekileştirilmiş, örselenmiş kayıp nesiller yetişti. Ama şimdi bizler barış içinde, geleceğe güvenle bakan mutlu ve huzurlu, fikri ve vicdanı HÜR çocuklar yetiştirmek istiyoruz.Gelinen bu bilim çağında önemli bir toplumsal travmanın ardından, psikolog ve pedagogların görüşlerine başvurulmadan ihmalkar ve acemice davranarak , korku ve güvensizlik havasına kaptırılan bir nesli daha kaybetmek istemiyoruz.Bizler şiddete eğilimli , birbirinden şüphe eden bir toplum olmak yerine sevgi dilini konuşan, korkusuz, güvenli, huzurlu ve refah içinde bir toplum görmek istiyor ve bunun için çalışıyoruz.”

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!