3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Yangında Kararan Canlar Yeşeriyor

Yangında Kararan Canlar Yeşeriyor
Yangında Kararan Canlar Yeşeriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, geçen yıl Sarayköy ilçesinde çıkan orman yangınında küle dönen yaklaşık 500 hektarlık alana 830.000 fidan dikiliyor. Geçen yıl orman yangınına müdahale sırasında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirerek görev şehidi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'de görevli Hüseyin Avcı'nın adı Hatıra Ormanı'na verildi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle fidan dikim töreni düzenledi. Geçen yıl Sarayköy ilçesinde çıkan orman yangınında küle dönen yaklaşık 500 hektarlık alana toplam 830.000 fidan dikilecek. Sarayköy ilçesinin Tekkeköy Mahallesi yakınlarındaki alanda düzenlenen törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Orman Bölge Müdür Vekili Ahmet Demirci, Görev Şehidi Hüseyin Avcı'nın eşi Hacer Avcı ile çocukları Tuğçe ve Murat Avcı, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Orman Bölge Müdür Vekili Ahmet Demirci, ormanların sağladıkları ekonomik, ekolojik ve sosyal yararlar bakımından toplumların kalkınmasına katkı sağlayan stratejik öneme sahip en büyük kaynaklardan biri olduğunu belirterek, "Günümüzde karşılaştığımız en büyük felaketlerden biri olan küresel ısınma ve sonucu olarak ortaya çıkan kuraklık, ormanların önemini daha da artırmaktadır. Ormanların dünyada hızla azalmasına karşın ülkemizde varlığı daha da artmaktadır" dedi.

"Şu kalan ormanlar o mücadelenin eseridir"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Orman Haftası'nın hayırlı olmasını dileyerek, "Bir ağaç daha fazla dikerek geleceğimizi daha güzel hale getirmek için çalışıyoruz" dedi. 3 Temmuz 2017'de bölgede aniden büyük bir orman yangın çıktığını hatırlatan Başkan Zolan, "Orman Bölge Müdürlüğü yangın için seferber oldu. Biz de Büyükşehir olarak yapılan talep sonucunda tüm araçlarımızı buraya sevk edip yangını söndürme arzusundaydık. Çok şükür, şu kalan ormanlar o mücadelenin eseridir. O mücadele olmamış olsaydı, o yangın bu ormanı tamamen yok edecekti. Ama bugün yok olan ağaçların yerine her bir metresi korunarak fidanlar dikiliyor. Büyükşehir olarak olağanüstü destek ile burada olmak istedik. Her yıl düzenlenen fidan dikim törenlerine bu güzelliklerle katılıyoruz" dedi.

Yangın gününü anlattı

Geçen yılki orman yangınına müdahale sırasında Büyükşehir Belediyesi DESKİ çalışanı Hüseyin Avcı'nın trafik kazasında görev şehidi olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, "Maalesef personelimiz şehit oldu. Tek amacı vatanın, milletin değerlerini korumaktı" dedi. Avcı ailesinin Hüseyin Avcı'nın ismini yaşatmak istediğini kaydeden Başkan Zolan, "Ailemizin arzusu, Hüseyin Avcı kardeşimizin burada ismi bulunmasıydı. Orman Bölge Müdürlüğümüz, canını feda eden Hüseyin Avcı kardeşimizin isminin buraya verilmesini kabul etti. Artık ismi burada yaşayacak. Fidanlar büyüdükçe onun anısı da burada yaşayacak" diye konuştu.

 

500 hektar alana 830 bin fidan dikilecek

Denizli Valisi Hasan Karahan da, çok anlamlı bir günde beraber olduklarını belirterek, "Bu coğrafyayı vatan yapmak bazen kan dökmekle, bazen de ağaç dikmekle, toprağa su vermekle oluyor. Geçen yıl ben göreve başlamadan 2 gün önce 3 Temmuz 2017'de böyle bir orman yangını haberi almıştık. Şehidimiz vardı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bu vesileyle Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mücadelemiz hem içeride hem dışarıda devam edecek. Vatanımıza sahip çıkacağız, toprağımızı böldürtmeyeceğiz, ezanlarımızı dindirtmeyeceğiz. 81 milyon vatan evladının gayreti devam edecektir" dedi. Yaklaşık 500 hektar alana 830 bin fidan dikileceğini kaydeden Vali Karahan, Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!