3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Yerli Ve Milli Silahlarımızla Vurduk

Yerli Ve Milli Silahlarımızla Vurduk
Yerli Ve Milli Silahlarımızla Vurduk

Burseya Dağı'nın terör örgütü tarafından gözetleme kulesi niteliğinde olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Zeytin Dalı harekatı için kritik öneme sahip Burseya Dağı’nın alınmasında kullanılan silahların yüzde 75’e yakınının yerli olduğuna da vurgu yaparak; Yerli ve Milli Savunma Sanayimizdeki son yıllarda gelinen noktanın önemli olduğunu söyledi.

Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili olarak devamla şu ifadelere yer verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi. Kahraman Türk askerimiz zirveye şanlı Türk bayrağımızı dikti. Dağda terör örgütünün inşa ettiği tünel ve sığınaklar da bulundu. Tünellerde teröristlerin gözetleme noktaları, silahları, haberleşme araçları ve yaşam malzemeleri’nin yanısıra örgüte ait çok sayıda uyuşturucu madde de ele geçirildi.

Burseya Dağı’nın ele geçirilmesi önemli

Stratejik Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte, Kilis; teröristlerin menzilinden çıkıyor. Roket ve katyuşalar, bu bölgeden artık Kilis'i hedef alamayacak. Ayrıca bu bölgede gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları da vardı.

Yerli ve Milli Silahlarımızla vurduk

16 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlı ve uluslararası silah şirketlerinin tekelinde olan Türk Savunma Sanayii’nin ihtiyaçlarının yüzde 60’ı artık yurt içinden sağlanıyor. 16 yıllık süreçte birçok millî projemiz hayata geçirildi. Millî tank ALTAY, zırhlı araçlarımız KİRPİ, KOBRA, MİLGEM Millî Korvet, ANKA ve BAYRAKTAR İnsansız Hava Araçlarımız, ATAK Taarruz Helikopterleri, HÜRKUŞ Temel Eğitim Uçağı, STAMP (Stabilize Makineli Tüfek Platformu-Deniz ve Kara araçları için), Millî Piyade Tüfeği, SOM, Seyir Füzesi, Cirit, Tank Savar, OMTAS-Orta Menzilli Tank Savar, UMTAS-Uzun Menzilli Tank Savar, HİSAR Hava Savunma Sistemi ile 1. ve 2. GÖKTÜRK Uyduları ilk akla gelenler”

Açıklamalarında Harekatın kısa sürmesini isteyenlere de seslenen Başkan Filiz;

“ Türkiye'yi NATO'nun silahlarıyla bir terör örgütünün vurmasına göz yumanlar, ses çıkarmayanlar , bunlara silah verenler ve geri almayanlar, şimdi bize akıl öğretmeye kalkıyorlar. ‘Aman harekat kısa sürsün’, ‘Sınırlı olsun’ diyorlar. Türkiye'nin kimsenin aklına ihtiyacı yoktur. Hele sizin gibi iki yüzlülerin aklına hiç mi hiç ihtiyacı yoktur.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği üzere “ Bölge huzur ve güvene kavuştuktan sonra bölgenin yönetimi teröristlerin elinden alındıktan sonra , bölge orada yaşayan gerçek sahiplerine bırakılacaktır” dedi.

Başkan Filiz açıklamasını şu sözlerle son verdi:

“ Zeytin dalı harekatı'nda yapılan saldırılarda asker ve sivil tüm şehitlere ve vatanlarını savunurken hayatlarını kaybeden özgür suriye ordusu mensuplarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Tabii bu vesileyle kahraman askerlerimize bir kez daha 'gazanız mübarek olsun' diyorum. Sefer Bizim, Zafer Allah’ındır! ”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!