Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yüreğe Dokunan Kadınlar

Yüreğe Dokunan Kadınlar
Yaklaşık üç ay kadar önceydi. Bir sabah bilgisayarımın başında dalmış yazı yazıyordum. Birden telefonum çalmaya başladı. Açtığımda gelen sesi duyunca çok sevindim. Arayan kişi çok sevdiğim Gülseren Akdaş Hanım’dı. Konuşması ile başlayan o sevimli enerjisi odama kadar geliyordu.

Çok sevinmiştim. Bir süre karşılıklı sohbet ettikten sonra neden aradığı konusunda bilgi vermek istediğini söylemişti. Sadece hanım yazarların olmasını istedikleri ‘‘ Kadın, Çocuk, Barış’’ çerçevesinde yazılan öyküleri bir kitapta buluşturmayı planladıklarını anlatmıştı. Öylesine içten anlatıyordu ki, onun sesindeki heyecan bana ulaşıyordu. Böylesine bir projede katkımın olması çok güzel olurdu elbette.

Öğretmen ve yazar arkadaşımız Hatice Altunay’ın fikri olduğunu ve bu çalışma içinde olup olmayacağımı öğrenmek istediğini söylemişti. Ayrıntıları dinlemiştim sonra ve seve seve katılmak istediğimi belirtmiştim.

Aradan zaman geçmişti. Öykümü nasıl yazmalıyım diye bir süre düşündüm. Kadın, çocuk, barış temalı bir öykü. Hayatın içinde ne hazin ne acı öyküler vardır yaşanmış olan. Düşündüğümüzde yüzlercesi gelir aklımıza. Daha küçücükken üç kuruş para ya da mal karşılığında evlendirilen çocuklar. Evlenmek istemeyip kaçtığında öldürülen kızlar. Kadın olsun, çocuk olsun ya da erkek, şiddetin her türlüsüne maruz kalanlar. Okumak isteyip okuyamayanların üzüntüleri ve çaresizlikler. Çocuğa, kadına, erkeğe tecavüz eden sapık zihniyetteki zalimler.Sıralamakla bitmez ki…

O kadar çoktur ki bu konuyla ilgili örnekler. Sürekli duyduğumuz acınılası haberleri düşündüğümde böyle bir öykünün çok rahatlıkla yazılabileceğini düşünmüştüm.

Diğer yazar arkadaşlarımın neler yazabileceğini de düşündüm. Elbette konu ortak olunca birbirine benzer öykülerin oluşabilmesi de kaçınılmazdı. Zaman azalmıştı. Böyle düşüncelerle birden bire aklıma düşen öykümün, konusunu yazmak için hazırlanmaya başlamıştım.

Milliyet Blog’da Şefika Teyzem başlıklı anı yazıma yine blog yazarı arkadaşım değerli Güz Özlemi’nin göndermiş olduğu yorumdan etkilenmiştim. Bu yazınızı kısa bir öykü bile yapabilirsiniz demişti yorumunda. Neden olmasın diye de düşünmüştüm sonra.

Evet, evet Şefika Teyze’mi yazmalıydım. Onun ben de bıraktığı izlenimler ve hayatı hakkındaki bildiklerim ve gizemleri öykü olmalıydı. Yazmaya başlamıştım. Bir iki günde bitirdim. Düzenleme aralığımla birlikte birkaç haftada öyküm hazırdı. Öykü yazmaktan biraz çekiniyordum fakat yazarsam da geliştirebilirim düşüncesi sarmıştı zihnimi.

Yüreğe Dokunan Kadınlar. Özel bir birliktelik gerçekleştirdik biz on altı kişi hanım yazarlar olarak bu kitapta. Hepsinin de emeklerine ve yüreklerine sağlık. Kitap elime ulaştığında sevincim tarifsizdi. Böylesine güzel bir çalışmanın bir parçası olmak çok hoş bir duyguydu, güzeldi ve özeldi. Kitabı incelediğimde kapağıyla, önsözleriyle ve öyküleriylesımsıcak bir kitap olduğu hissediliyordu.

Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Küsader Derneği Başkanı sevgili Gülseren Akdaş ve Güncel Sanat Dergisi Yayın Yönetmeni Sayın Arslan Bayır’ ı gönülden kutluyorum.

Kitabın oluşması için duyduğu o tatlı heyecanı bizlere bir yağmur damlası mutluluğunca ileten Gülseren Hanım’a ne kadar çok teşekkür etsem az gelir biliyorum. Tecrübelerinden ve güler yüzünden ve bizleri motive eden hayat dolu tarzından etkilendiğim değerli büyüğüm Gülseren Akdaş iyi ki varsınız. Sizi tanımak bizler için bir şanstır. Bu güzellik ve birlikteliği sağlayan güzel yüreğinize binlerce teşekkürler. Kitabımız ‘‘Yüreğe Dokunan Kadınlar’’ hazırlanması aşamasında, basımında ve yayınlanmasında emeğiyle, ilgisiyle ve bizlere edebiyat dünyasında varlığımızı göstermemize desteğiyle aracı olan Sayın Arslan Bayır Bey’e hepimiz adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Sonbaharda yapılması planlanan kitap tanıtımı etkinliğinin de güzelliklerle geçeceğine yürekten eminim. Buluşmanın gerçekleşeceği günün heyecanı ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!