Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yüreğe Dokunan Kadınlar 2

Yüreğe Dokunan Kadınlar 2

Kadın olmak, hele ülkemizde kadın olmak çok zordur. Toplumda ki yükün çoğunluğunu kadınlar sırtlanmaktadır. Anadolu’da köy yerlerinde tarlada, bağda, bahçede, evde kadınların çalıştıklarını görmek mümkündür. Çalışan da onlardır. Ezilen de onlar. Engellenen, horlanan, şiddet gören, sevilen, sevilirken sevgilileri, kocaları tarafından öldürülen yine onlardır. 

Atatürk, bir sözünde “Dünyada her şey kadının eseridir” demiştir. Doğru ve yerinde bir sözdür. Kadının elinin değmediği hiçbir şey yok gibidir.  Her çalışmada, üretilen ve yapılan her eserde mutlaka bir kadın eli değmiştir. Bu eserlerden bir tanesi de yine on altı kadının bir araya gelerek hikâyeleriyle oluşan “Yüreğe Dokunan Kadınlar” öykü kitabıdır. 

Gülseren Akdaş’ın hazırladığı “Yüreğe Dokunan Kadınlar” öykü kitabında hikâyeleri olan kadın yazarlarımız; Gülseren Akdaş, Hatice Altunay, Nermin Denk Ayduran, Rabia Barış, Sehernur Bozkurt, Nevra Çağlayan, Arzu Yılmaz Dağdemir, Zeynep Funda, Nuriz Gökmenoğlu, Meral Kutluğ İlsever, Neslihan Kanuncu Seçkin, Sevin Sezgin, Kezban Şahin Toysun, Rümeysa Hilal Tombul, Asuman Toraman, Rabia Tutkun ve Zarife Tuğçe Uslu kitapta yer almaktadırlar. 

Kitabın sunuş bölümünde Gülseren Akdaş, “Biz on altı öykücü kadın bir araya gelerek, Yüreğe Dokunan Kadınlar seçkisiyle bir düş bahçesi gerçekleştirmeye çalıştık. Okuyanlara ışık olsun, okuyucuların karanlık yollarını az da olsa aydınlatmak istedik.” demektedir. 

Aslan Bayır’da kitabın ön sözünde; “Kitabın adı bile yüreğimizi titretmekte. On altı arkadaş bir araya gelerek, yüreklerini birleştirip, yaşanan acılardan ve güzel hayatlardan birer öykü kaleme alarak yüreğimizin bam teline dokundular. Hangi acılar yoktur ki kadınlarımızın yaşamadığı. Yurdumuzda güzel şeyler olurken, hoş olmayan, yürek yakan davranışlarda zaman zaman yaşanıyor. Bu kitap’da, o güzel anıların yaşamda kadınlarımızın çektiği sıkıntıları anlatarak bir mesaj vermektedirler. Bir yudum kahvenin insan hayatında neleri değiştirdiğini görebilmemiz gibi, çocuk gelinlerde olduğu gibi erken evlenen bir kadının çektiği acıların yürek yakışını okuyabilirsiniz. Yalnızlığın bunalttığı Elif’in yaşamını, bu kitapta bulabileceğiniz gibi, Şefika Teyzede bir yerde güzeller güzeli bir Gülbahar’ın acılı gurbette ki hayatın sonunun nerede bittiğini yüreğimiz sızlayarak okuyabiliriz ve daha nice hikâyeleri bu kitapta bulabiliriz.” demektedir. 

Denizli’mizden de Nermin Denk Ayduran (Şefika Teyze), ve Zarife Tuğçe Uslu (Alınacaklar Listesi) nun da hikâyelerinin bulunduğu Yüreğe Dokunan Kadınlar öykü kitabı Güncel sanat Dergisi yayınlarından çıkmıştır. 

Denizli’den katılan kadın öykücülerimizi tanıyacak olursak; Şefika Teyze öyküsüyle Nermin Denk Ayduran 30.03.1970’de İzmir’de dünyaya gelmiş. İlk, Orta ve Lise öğrenimini İzmir’de tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olmuştur. Milliyet Blok’ta yazmaya ve Denizli yerel gazetesi Horoz Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam etmektedir. Evli, bir kız ve bir erkek evladı vardır. 

Alınacaklar Listesi öyküsü ile Zarife Tuğçe Uslu 30. Eylül 1989 yılında Denizli’de doğdu. Gazi ilköğretim okulunu, Denizli Anadolu Lisesini ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktor (Nöroloji Asistanı) olarak görev yapmaktadır. 

Başta kitabı hazırlayan Gülseren Akdaş ile Denizli’den katılan öykücülerimiz Nermin Denk Ayduran ve Zarife Tuğçe Uslu olmak üzere Kitap’ta ismi geçen diğer kadın yazarlarımıza başarılar dilerim. Hikâyeleriyle yüreklere dokunarak karanlık yollarda ışık saçmalarını ve okuyucuların yollarını aydınlatmaları temennisi ile nice eserlere imza atarak başarılarının devamını diliyorum. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!