Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Zeybekci Sıcak Mesajlar Verdi

Zeybekci Sıcak Mesajlar Verdi
Zeybekci Sıcak Mesajlar Verdi

Zeybekci Almanya uçağına binmeden Çardak’tan sıcak mesajlar verdi Almanya’ya önemli mesajlar Krize neden olan izin konusunda yaşanan olumlu gelişmeler ardından Almanya’ya hareket eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Havaalanında yaptığı açıklamada; “Mazeret isterseniz çok mazeret bulursunuz ama olumlu düşünürseniz milyonlarca olumlu alan bulursunuz” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya yolculuğu öncesinde Çardak Havaalanı'nda yurtdışı seyahati ve bu konudaki gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenledi.Nihat Zeyebekci’ye basın toplantı öncesinde Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve İl Başkanı Necip Filiz Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan eşlik ettiler.

ALMANYA BİZİM EN BÜYÜK TİCARET ORTAĞIMIZDIR

 Almanya ve Türkiye arasında krize neden olan izin konusunda konuşan Zeybekci, “Kesinlikle kabul etmek mümkün değil tabi, orada bir derneğin, bir partinin veya bir kuruluşun Türkiy’den gelen bir siyasetçi ile toplantı yapmak istemesinin ve bununda iptal edilmesinin kabul etmek mümkün değil. mazeret isterseniz çok mazeret bulursunuz. Dilediğin yerde mutlaka mazeret gerçekleştirirsiniz ama olumlu düşünürseniz milyonlarca olumlu alan bulursunuz. “Türkiye için ilişkilerimizde menfaati önceliğe getirmediğimiz ülkeler vardır. Bunlar bizim kültür coğrafyamıza yakın olan ülkelerdir. Bunun dışındaki ülkeler menfaat ilişkisi içinde olan ülkelerdir. Almanya bizim en büyük ticaret ortağımızdır. Aynı zamanda bizde Almanya içinde bizde önemli bir ticaret ortağıyız. Türkiye olarak da Dünyada Avrupa birliğe ile Gümrük Birliği ilişki sunan tek ülkeyiz. Avrupa Birliği’nin de Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile ilgili Türkiye olarak bizde aynı görüşteyiz. Gümrük Birliğinde karşılıklı menfaatlerin en üst seviyede buluştuğu ilişkiler olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

3 MİLYON VATANDAŞIMIZ ALMANYA’DA YAŞIYOR

Zeybekci açıklamasının devamında şunları söyledi: “3 milyonun üzerinde Türk kökenli vatandaşın Almanya’da yaşadığı malumdur. Bir kısmı Almanya’da seçme ve seçilme hakkını kullanan bizim insanımız, bu milletin evlatları var. İki ülkenin bazen vakalara bakarken biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Almanya alacağı kararlarda milyonlarla ölçülebilecek kesimin burada yakınları olduğunu unutmamaları gerekiyor. Türkiye olarak bizler de söylem ve hareketlerimizde Almanya’da yaşayan bizi temsil eden, elçi statüsünde olan vatandaşların bir kısmının da burada seçmen olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu açı ile yaklaşırsak her iki ülke için makul olur. Orada bir kuruluşun Türkiye’den gelen bir siyasetçi ile toplantı yapma isteğinin iptal olması makul değildir.”.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!