3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Zincir Marketlerde Çameli Domatesi

Zincir Marketlerde Çameli Domatesi
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2018 yılında gerçekleşen Örtü Altı Üretim Sebzeliği değerlendirme toplantısı Çameli İlçesinde gerçekleşti. Ziraat Mühendisi Güler Çimen; “Çameli Domatesi Türkiye’nin kurumsal marketler ( A-101-ŞOK-METRO )yerini aldı” dedi.

Çameli Belediye Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Ali Yılmaz,Ziraat Mühendisi Güler Çimen,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Çameli Tarım Danışmanlık ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz ve Çiftçiler katıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan;2014 yılında göreve başladığımız günden itibaren Çameli’de Tarıma önem verdik bereketli topraklarımız her türlü mahsulü veriyor 5 Yılda tarımda geldiğimiz nokta belli Yeni Dönem Projelerimizde yer alan ve seçim beyannemizdeki Yaş Sebze ve Meyve alım yerini kazandıracağız Örtü altı seracılığına desteklerimiz devam edeceğiz Cevimizi fasülyemiz hayvancılığımızda önemli ama biz seracılıkta Çamelide gelecek olduğunu görüyoruz 3 Yıl Öncesinden Söylediğimiz Gibi Birlikte Olalım Beraberlik İçinde Olalım Çameli’nin Geleceği Örtü Altında Olacağıydı Şimdi Görüyoruz ki Hakkettiğimiz Yere Geldik. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’la tarıma destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TOPLULAŞTIRMA TARIMIN BEL KEMİĞİ OLACAK

Başkan Arslan;  “Çameli’de arazi toplulaştırma çalışmaları ile ilgili görüşmelerimiz başladı yeni dönemizde seçim beyannemizde yer alan Arazi Toplulaştırması ile küçük, parçalı ve kullanımı zor araziler azalacak. Düzenli ve ideal parseller oluşacak. İlçemizde kullanılabilir, üretim yapılabilir arazi miktarı artarak İlçenin Tarıma dayalı ekonomisi güçlenecek ve 5 yıl sonra göreceksiniz Çameli Ovasını Örtü altı seracılığında yaygınlaşmış bir ovası hale gelecek” dedi.

 

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Ali Yılmaz; Son yıllarda iklim değişiklikleri ile hastalık ve zararlılar yüzünden açıkta yapılan domates yetiştiriciliğinden fazla bir randıman alınmadığı için üreticilerimiz yayla seracılığına yönelmişlerdir. 2018 yılı dikimleri Nisan ayında başlamış, 20 Haziran itibari ile ilk hasatlar yapılmıştır. Özellikle tebrik ediyorum Türkiye’de değil Denizli’de değil ilçelerde bazında doğru üretim nasıl yapıldığı pazarlanması denetim yapıldığını izliyoruz” dedi.

 

ÇAMELİ ROL MODEL OLDU 2 BASAMAK ÖNDE

Yılmaz; “Denizli genelinde örtü altı sebzeliği üretiminde diğer ilçelerden 2 basamak önde bu ilçeler Çameli ilçesindeki üretimi örnek alarak üretim yapmakta buna göre Denizli Örtü altı sebzeciliğine yön vermektedir burada ki asıl faktör üreticilerin doğru bilinçli hareket etmeleri gerekli zamanda ilaçlaması vs kullanmalarıdır. Çameli’de iki safhayı izledik 1- iyi bir üretim ve kaliteli üretim ve 2-pazarlama da öndesiniz Çiftçilerimize her zaman diyoruz ki İyi Tarım uygulamalarında İnternetten ve kulaktan dolma bilgilerle değil Bilinçli ve Danışmanlık hizmetlerinden gelen bilgilerle elde edilir bu nedenle Çameli’yi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ZİNCİR MARKETLERDE ÇAMELİ DOMATESİ

Toplantıda Konuşan Ziraat Mühendisi Güler Çimen; 2018 yılında İyi Tarım Uygulamalarının, bitkinin toprağa ekiminden önceki süreçten başlayıp, işlenmiş nihai ürün sürecine kadar devam eden üretim dönemini kapsadığı süreçleri kurumumuzca izledik gözlemledik Çameli için güzel sonuçlar elde ettiğini dile getirerek Çiftlere sunum eşliğinde bilgilendirdi Çimen Çameli Domatesi Türkiye’nin kurumsal marketler ( A-101-ŞOK-METRO )yerini aldı aynı zamanda Yurtdışındaki çeşitli ülkelerede ihracatını sağlamıştır . Çimen ; Çiftçilik Onurlu bir meslektir hobi değildir İnsanlara sağlıklı ve kaliteli gıda sunabilmek bilgi ve yenilikçi olmaktır Çameli’de 140 üreticinin olduğunu 450 dönüm arazide örtü altı seracılık yapıldığını dile getirdi

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Çameli’de Örtü Altı Domates Yetiştiriciliğinde Yapışkan Tuzak Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, çiftçilere yapışkan Sarı Tatu Feromen tuzakları Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından dağıtımı gerçekleştirdi.

SERACILARA YAPIŞKAN TUZAK DAĞITILDI

Başkan Arslan Tarıma vermiş olduğu desteklerden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederiz Böylelikle Örtü altı sebzecilikte verim ve kaliteyi arttırmak için hastalık ve zararlılara, yabancı otlara karşı kontrollerimizi yaparak Domates güvesi ve yeşil kurt da bunların en önemlileri arasında. Buraya yapışkan sarı tatu feromen tuzaklarımızın içinde domates güvesi ve yeşil kurdu çeken maddeler var. Tuzağa yapışan zararlılar belli bir sayıya geldiği zaman çiftçilerimiz zirai ilaçlama yapacak çünkü erken ilaçlama yaptığımızda zarar veririz dedi

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!