3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Zorlu’dan Altın Değerinde Öğüt: “Hayal Edin Ama Hayalci Olmayın!”

Zorlu’dan Altın Değerinde Öğüt: “Hayal Edin Ama Hayalci Olmayın!”
Denizli Ticaret Odası DTO'nun Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) işbirliğiyle düzenlediği Hayalimdeki İş İnsanı Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Manisa'daki Vestel City'yi yerinde görme imkânı yakaladı.Ö

ğrenciler, öğretmenlerive velileriyle, Vestel’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu ile de bir araya geldi. Tüketim toplumundan üretim toplumuna geçilmesinin önemine işaret eden iş adamı Zorlu, öğrencilere “Her şeyin başı hayal kurmaktan geçiyor. Hayal edin ancak hayalci olmayın!” diye seslendi.

DTO ile AYSİAD’ın Hayalimdeki İş İnsanı Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin ödülü olarak,Manisa’dakiVestel City tesislerine gezi düzenlendi. Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ileAYSİAD Başkanı Mahmut Catlık’ın yalnız bırakmadığı başarılı öğrencilere, danışman öğretmenleri ile velileri de eşlik etti. 1,3 milyon metrekare alan üzerine kurulu devfabrikada üretilenler hakkında çalışanlarından bilgi alanöğrenciler, daha sonra Zorlu Holding sahibi Ahmet Nazif Zorlu ile de bir araya geldi.

ZORLU: “HAYAL KURUN AMA HAYALCİ OLMAYIN!”

Başarılı olmak için çalışmanın önemini vurgulayan iş adamı Ahmet Nazif Zorlu, “Öncelikle, ülkemizi düşüneceksiniz.Ülkeniz olmazsa,hiçbir şeyiniz olmaz.Bu bilinçle hareket etmelisiniz. Kalkınmış ülkelerin insanları, her şeyden önce ülkelerini düşünürler. Sonra da çalışacaksınız ve dürüst olacaksınız. Bu sayede, fabrika sahibi, iyi bir mühendis, genel müdür veya bir yerde yönetim kurulu başkanı olabilirsiniz.” dedi.

ZORLU: “TÜKETİM DEĞİL, ÜRETİM TOPLUMU OLMALIYIZ”

Tüketimde yerli malını tercih etmeleri gerektiğine de dikkat çeken Zorlu, “Tüketim toplumu değil üretim toplumu olmalıyız vekendi malımızı kullanmalıyız. Avrupa’ya ihracat yapıyoruz ancak, Avrupalıların ürettiği malı kullanıyoruz. Bu,kendimize özgüvenimizin olmadığını gösteriyor. Çocuklarımızı, iyi yetiştirmeliyiz. Hayal güçlerini, üretime kazandırmalıyız.Sevgili çocuklar, hayal kuracaksınız ama hayalci olmayacaksınız!İcatlar ve inovasyonlar yaptığımız vakit, ülkemiz daha da kalkınacaktır. Bunu yapmadığımızda ise, tüketim toplumu oluruz ve fakirleşiriz.” uyarısında bulundu.

ZORLU: “DÜNYANIN 155 ÜLKESİNE, İHRACAT YAPIYORUZ”

İş adamı Zorlu, Vestel Şirketler Grubu’nun kendi sektöründe ihracat lideri olduğunu da belirterek, “Vestel olarak,2 milyar 700 milyon Dolar ihracatımız var.Bende Denizli’den, Babadağ'dan çıktım ve dünyaya mal satabiliyorum.Şu anda dünyanın 155 ülkesine ihracat yapıyoruz ve kendi sektörümüzde ihracat lideriyiz. Avrupa'nın her noktasında kendi satış noktalarımız var.Demek ki olabiliyor;onun için de istemek ve azmetmek lazım.” diye konuştu.

ZORLU: “CEP TELEFONUNUZU, ARAŞTIRMALARINIZ İÇİN KULLANIN”

“Siz y kuşağı olarak büyük görevler düşüyor.” diyen Zorlu, çocuklaradijital çağda doğduklarını hatırlattı.İş adamı Zorlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Cep telefonlarınızı, sadece sosyal medya ve magazin için kullanmayın.Onun içinde dünya var.Dünyada kimler ne yapıyor? Araştırın. Yani teknolojiyi araştırıp öğrenmek için kullanın.Tatilde, boş vaktiniz olduğu zaman,‘Dünyada neler yapılıyor?’,‘Kim ne yapıyor?’sorularına yanıt arayın.Ailede de, devletin kurumlarında da eğitim çok önemli. Çok çalışın; azmedin. Eğitimsiz bir yere varılmaz. Bunu unutmayın!Dedikodudan uzak durun;onunla bir yere gidemeyiz.”

Vestel’in sahibi iş adamı Ahmet Nazif Zorlu, ziyaretin sonunda konuklarını kırmadı. Günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

SÖZKESEN: “BAŞARILI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ KALIR”

Yarışmaya katılan başarılı öğrencilere böyle bir imkân tanıdıkları için Denizli Ticaret Odası ile Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a teşekkür edenAYSİAD Başkanı Mahmut Catlık ile DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ise, yeni neslin ufkunu açacak her türlü çabayı önemsediklerini ve katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı. “Öğrencilerimize, günübirlik gezilerinden geriye unutulmaz anılar kaldı” diyen ikili, Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarının arasında örnek bir dayanışmayla böyle güzel bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını da ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!