Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Acıpayam’da depreme hazırlık istişare toplantısı

Acıpayam’da depreme hazırlık istişare toplantısı
Denizli’de birinci derece deprem risk bölgesi altında yer alan Acıpayam’da depreme hazırlık istişare toplantısı yapıldı. Acıpayam Ticaret Odası ve Acıpayam Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen toplantıda Yüksek Çevre Mühendisi Ömer Faruk Yıldız, meydana gelen depremler konusunda detaylı bilgi ve grafik sunumu yaptı.

Acıpayam’da "Depreme Hazırlık İstişare" toplantısı düzenlendi. Acıpayam Ticaret Odası ve Acıpayam Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen toplantı Acıpayam Ticaret Odası Enver Arman Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya çok sayıda katılımcı katıldı. Programdan önce Ticaret Odası Başkanlığı yapan merhum Enver Arman'ın adının verildiği toplantı salonunun kurdelesi kesildi ve açılışı yapıldı. Açılışa Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Enver Arman'ın kızı Yurdagül Arman yaptı. Açılıştan sonra başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

AKSOY: “YARDIMLARA DEVAM EDİYORUZ”

Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy, "6 Şubat'ta 11 ilimizde meydana gelen depremden iş dünyası ve vatandaşlar olarak çok etkilendik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Acıpayam Belediyemiz ile birlikte deprem bölgesine yardımlarda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Odamızın toplantı salonunun adını önceki dönemlerde Acıpayam Ticaret Odası başkanlığı yapan merhum Enver Arman'ın adını verdik. "Deprem Hazırlık İstişare" toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra sunum ve bilgilendirme yapan Yüksek Çevre Mühendisi Ömer Faruk Yıldız, meydana gelen depremler konusunda detaylı bilgi ve grafik sunumu yaptı.  Ömer Faruk Yıldız, Acıpayam'da 1936 yılında 5.3 şiddetinde deprem meydana geldiğini ve bundan yaklaşık 80 yıl sonra 2019 yılında da 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini aktardı. Acıpayam çevresindeki ilçelerde meydana gelen depremleri yıl ve şiddetini de detayları ile sundu. Daha sonra söz alan Acıpayam Belediyesinde görevli İnşaat Mühendisi Çağdaş Kırcalı, 11 gün görev yaptığı deprem bölgesindeki tespitlerini aktardı ve bu bölgedeki aksaklıkları detayları ile bilgilendirdi. Yine Acıpayam Belediyesi İmar Müdürü Halit Güler'de konuşmasında Acıpayam'da yapılan inşaatların yapımında titiz davrandıklarını belirtti ve bölgemizdeki inşat sektöründe yapılarda özverili çalıştıklarını söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!