Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Akustik Sünger

Akustik Sünger

Ses yalıtımı amacıyla günümüzde sıklıkla kullanılan akustik ürün çeşidi olan ses yalıtım süngerleri iki ayrı amaca hizmet vermek adına üretimi gerçekleştirilen malzemelerdir. Akustik Sünger çeşitleri yanmazlık seviyesi kullanım amacı yoğunlukları kalınlıklarına bağlı olarak fiyatalrı değişiklik gösterebilmektedir. Akustik süngerler ortamlarınızda yankı çözümleri sağlamakla birlikte dekoratif bir görünüm oluşturacağı için piyasada akustik emilim sağlamayan yalnızca dekoratif görünümlü aynı doku çeşitlerine sahip süngerler bulunabilmektedir. Akustik süngerler açık gözenekli ve gözeneksiz süngerler olarak iki tip amaçta kullanılmak üzere bölünmektedir. Açık gözenekli olarak belirtilen Akustik Sünger çeşitleri ortamlarda bulunan ses karmaşası yankı problemleri gibi sorunların önün geçmek amacıyla kullanılmaktadır ve bir çok doku çeşidi, renk çeşitleri ile üretilmektedir. Bu çeşitlerin arasında yumurta sünger, piramit sünger, labirent sünger, specialsünger, düz Akustik Sünger gibi birçok çeşitler mevcuttur. Bu tipte açık gözenekli süngerler genellik stüdyo, reji odaları gibi kayıt yapılan ortamlarda kullanımı sağlanmaktadır. Fakat yankı problemleri için kullanacağınız akustik ürünler ses geçişlerini kontrol altına alma konusunda tek başına yeterli olmayacaktır. Komşu duvarlardan oluşan konuşma sesleri topuk sesleri gibi seslere engel olabilmek bulunduğunuz ortamda stüdyo gibi yüksek müzik sesleri bulunan ortamlardan yan dairelere ses geçişlerini engellemek istediğinizde gözenekleri bulunmayan akustik ürünlerin kullanımını sağlamanız gerekmektedir.

akustik

 

Gözenekleri bulunmayan Akustik Süngerçeşiteri arasında birçok varyasyon ürünler bulunmaktadır. İnşaat sektörünün hızla büyüyüp geliştiği günümüzde, modern yapılanmaların kendini göstermesi ve söz konusu konut ve diğer alanlarda ses yalıtımı yapılması zorunluluğunu beraberinde getirdi. Ses yalıtımında kullanılan malzemeler isabetli bir seçim yapıldığında kesinlikle beklentiler elde edilebilir tabi bununla birlikte bir de uygulama aşamasında çalışılan firmanın işinde deneyim sahibi olması da önemli yönlerden biridir. Akustik sünger, bu alan için kullanılan bir malzeme olup kalitesi ve renk seçenekleriyle kullanılan alanlarda ses yalıtımını sağlamakla birlikte bir de güzel bir görünüm kazanmasını sağlar.

akustik

 

Günümüzde yeni yapılan yapılarda 2021 ile birlikte ses yalıtımı zorunlu hale getirilmiştir. Bu sayede taşınacak olduğunuz yeni dairelerde eski yapılardaki gibi duvarların ince olmasından kaynaklı ses yalıtımı yapılmamasından kaynaklı olarak rahatsız edici sesler sizleri etkilemeyecektir. Fakat eski yapılarda da ses yalıtımı elbette mümkündür iyi izolasyon malzemelerinin kullanımını sağlanarak ortamlardaki ses geçişlerini kontrol altına alabilir uygun bütçelerle konforlu bir yaşam elde edebilirsiniz. Akustik Süngerçeşitleri endüstriyel alanlarda bulunan iş makineleri içinde ses yalıtım amacıyla kullanılabilmektedir. Yoğunlukları yüksek olan bondex süngerler jeneratör kabinleri kompresör odaları gibi alanlarda uygulanması halinde rahatsız edici seslerin sizlere ulaşmasına engel olabilir çalışma alanlarında bu konforu elde ederek personellerinizin dikkat kaybını ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun gibi birçok akustik ürünlerle ilgili Turkish Acoustic web mağazalarını ziyaret ederek ürünleri görüntüleyebilir satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!