Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

AKUT Denizli’den tanışma toplantısı

AKUT Denizli’den tanışma toplantısı
AKUT Arama Kurtarma Derneği Denizli ekibi, bir tanışma toplantısı düzenledi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte depremle ilgili ve AKUT’a katılım süreci ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

AKUT Denizli ekibi, yaşanan büyük depremin ardından hemen Hatay’a giden ekipler arasında yer aldı. Deprem boyunca bölgede önemli çalışmalar yürüten ekip onlarca insanın sağ bir şekilde enkaz altından çıkarılmasını sağladı. Yıllardır aldıkları eğitimin sonucunda deprem bölgesinde önemli işler başaran AKUT Denizli ekibi, yaşananları ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili Merkezefendi Kültür Merkezi’nde tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın da katıldığı toplantıya vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Toplantı öncesi giriş alanında fotoğraf sergisi ve ekipmanların tanıtımı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tanışma toplantısında başkanlar Osman Zolan ve Şeniz Doğan birer konuşma yaparak, AKUT Denizli ekibine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra her desteği sağlayacaklarını söylediler. Daha sonra AKUT Denizli ekibine destek olanlara teşekkür belgeleri verildi.

Toplantıya katılanlara AKUT’la ilgili genel bilgilendirme ve bundan sonraki aşamalarla ilgili bilgi verildi. Daha sonra konuşan AKUT Denizli ekip lideri Cengizhan Öztürk, "AKUT Denizli olarak, son yaşanan depremin ardından hemen ekip arkadaşlarımız ve ekipmanlarımız ile hemen yola çıktık. Hatay’a gittiğimizde çok büyük bir yıkım ile karşı karşıya kaldık. Büyük bir özveri ile, ekip arkadaşlarımızla enkazdan enkaza koştuk. Onlarca insanımızı canlı bir şekilde enkazdan çıkardık" dedi. 

AKUT Denizli olarak daha büyük bir ekip olmanın hayalini kurduklarını kaydeden Öztürk, "Denizli’de belediyelerimizin, hayırseverlerimizin desteğiyle önemli bir noktaya geldik. Ancak bundan sonra aramıza katılanların desteğiyle daha güzel işler başarmamız gerekiyor. Allah afetler vermesin ama verdiği anda neler yapılması gerektiği noktasında bilgilendirme ve operasyonel gücümüzü hazırlamalıyız. Umarım ekibimize yeni katılanlar olur ve daha güçlü bir ekip oluruz" diye konuştu. 

Öztürk, gerek telefonla, gerek sosyal medya yoluyla kendileri ile irtibata geçilebileceğini sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!