Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Almanlar, Çal Şarabını Çok Sevdi

Almanlar, Çal Şarabını Çok Sevdi
Denizli’nin Çal ilçesinde üretilen üzümlerden elde edilen şaraplar Avrupa’ya açılmaya başladı. İtalya, Fransa, İspanya, Şili, Arjantin, ABD gibi dünyanın önemli şarap üreticisi ve ihracatçısı ülkelerin ligine henüz giremeyen Türkiye’de, Çal şaraplarıyla dünyaya açılmanın planlarını yapıyor.  Çal’da faaliyet gösteren Küp Şarapları, “Çal Serisi” adıyla Almanya’ya ihracata başladı. Firmayı ziyaret eden Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Özel Tüketim Vergisi’nden alınacak küçük bir payın üreticiye destek olarak verilmesi durumunda bölgemiz daha kaliteli üzüm üretir. Kaliteli üretim, ihracatın da yolunu açar” dedi.

Küp Şarapları, Mahmutgazi Mahallesi’nde yeni tesisini hizmete açtı. Modern tesisi ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, firmanın sahibi Asım Altıntaş’tan sektör ile ilgili bilgi alıp, görüş alışverişinde bulundu. Asım Altıntaş, firmanın Almanya’ya ihracat yapmaya başladığını müjdeledi, “Dünya şarap ihracatı sıralamasında üst sıralarda yer alan Almanya’ya, henüz bu lige giremeyen Türkiye’nin şarap ihracatı yapması elbette önemli. 62 yıllık firmayız. Şunu anladık; Önemli olan çok üretmek değil, kaliteli şarap üretmek ve iyi pazarlamak. Çal bölgesinde yetişen şaraplık üzümler, dünyanın en kaliteli şaraplık üzümleri arasında yer alıyor. Bizim eksiğimiz tanınmamak ve pazarlamada yaşanan sıkıntılar. Çal şaraplarını dünyaya iyi tanıtmalıyız” dedi.

AKCAN, “POTANSİYELİMİZ FARANSA İLE REKABET EDEBİLECEK DÜZEYDE”

Belediye Başkanı Akcan ise, 100 bin dekarın üzerinde şaraplık üzüm bağının olduğu Çal bölgesinde yılda 80 milyon litre şarap üretimi olduğunu söyledi. Akcan, “Devletimiz Özel Tüketim Vergisi’ni alıyor. İyi güzel. Litre bazında alınan ÖTV’nin yine litre bazında 50 kuruşluk bölümü üzüm de kilogram başına destek olarak verilse üreticimiz daha kaliteli üzüm üretir. Biz belediye olarak Çal şaraplarının tanınması için çabalıyoruz. Özel sektör temsilcileri, turizimciler ile sürekli temas halindeyiz.  Çal’daki firmalar şarabı üretiyor, iç piyasaya pazarlıyor. Yeterli değil. Şaraplarımız yurt dışına açılmalıdır. Küp Şarapları’nı kutluyorum. ‘Çal Serisi’ adıyla şarap ihracatı yapıyor, Çal’ın da adını duyuruyor. Bölgemizin kapasitesi Fransa ile rekabet edebilecek düzeyde. Devlet, özel sektör işbirliğiyle tüm dünyada şaraplarımızı daha etkin tanıtıp, daha fazla ihracat yapabiliriz” diye konuştu.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!