Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Arama Motoru Optimizasyonu ile En İyi Sıralamalarda Nasıl Yer Edinilir?

Arama Motoru Optimizasyonu ile En İyi Sıralamalarda Nasıl Yer Edinilir?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi SEO, arama motoru optimizasyonu demektir. SEO ile yani arama motoru optimizasyonu ile önemli sıralara sahip olmak ve arama motorlarında en üst sıralarda görünüp daha çok tıklanma ve ziyaret almak istiyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Şimdi hiç vakit kaybetmeden yazımızın devamını okumaya başlayın. Son zamanlarda da oldukça popüler olan ve çalışmalara, hizmetlere talebin oldukça arttığı ve çok fazla dikkat çeken, web site sahiplerinin gerçekten önemsediği bir konu haline gelen SEO çalışmaları 2015 yılından beri büyük ilgi ile Aslında takip edilmektedir. İçerikten tutun yazıma, görsellerden tutun web sitesi anlaşılmasına, kullanıcı dostu ara yüzden tutun yazı fontlarına kadar birçok minik konu ile bir bütün haline gelen ve önemli olan Antalya SEO ile arama motorlarının kralı siz olacaksınız.

 

SEO Hizmetleri ile Arama Motorlarında Zirve Sahibi Siz Olun

Antalya SEO hizmeti çalışmalarının haricinde ve bunlara ek Google gibi arama motorlarındaki aramalarda en üst sıraya yerleşmenin birçok yöntemi vardır. Bunlardan biri de RankBrain olarak bilinmektedir. RankBrain aslında Google'ın oluşturmuş olduğu aslında bir yapay zeka sistemidir. Makine öğrenmesi ile oluşturulmuştur. Çalışma sistemi ise hiç sorulmamış ama sorulması olası soruları tahmin etmeye çalışmaktan geçer.

Özellikle felsefe biliminde de belirtildiği gibi bazen cevaplardan çok sorular önemlidir. Bunları sormak veya sorulacak soruları tahmin etmek de oldukça önem teşkil etmektedir. İşte bu da yapay zeka sistemi ile karşılanabilmektedir. Yanınızda İzmir SEOvarken de emin ellerdesiniz demektir.

Antalya SEO sayesinde gözünüz arkada kalmadan SEO çalışmalarınızı hızlandırabilir ve kaliteli bir şekilde web sitenizi eskisinden de iyi hale getirebilirsiniz. Şimdi ise vakit kaybetmeden arama motoru optimizasyonu ile en iyi sıralamalara sahip olmak için ufak noktaları maddeleyelim:

  • İçeriklerin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik, peki içeriklerin konuları ne olmalıdır? İçerikleri kullanıcı odaklı seçmek, oluşturmak, kullanıcıların anlayacağı bir biçimde yazmak, kullanıcıların çok merak ettiği ve internette çok aradığı soruları, bilgileri veya içerikleri kullanmanız size artı bir puan daha sağlayacaktır Aynı zamanda bu içeriklerde kullanılacak olan anahtar kelimeler de web sitenizi bir adım ileriye taşıyacak şeylerden bir tanesi olma özelliğindedir. Bunlar web sitesi kullanıcılarının ilgilendiği konu içerikleri, içerik özgünlüğü ve tabii ki olmazsa olmaz içerikte kullanılan anahtar kelimeler olarak sıralanabilir. Ve bunun için de farklı farklı araçlar olan anahtar kelime buluculardan da yararlanmanız mümkündür.

 

  • Yine daha önce bahsettiğimiz gibi etiketler de çok fazla önem arz etmektedir. H1, H2 ve H3 gibi başlık etiketleri, backlinkler, görseller, alt etiketler ve daha birçok şey arama motoru botlarının sayfanızın içinde kolaylıkla hareket etmesini sağlar. Tanınırlığınız, pazarlamalar ve markalaşma süreci için oldukça önemli olan SEO, yani arama motoru optimizasyonunun kurallarına uymak çok basittir.
  •  
  • Yazımızın içeriği ve anlam bütünlüğü vb. olan bir yazı olmasının haricinde hedef kitlesi ve onların da ne aradığı oldukça önemli demiştik. O yazının içinden ufak bir bilgiye ihtiyaç duyan veya yazının tamamından genel olarak bilgi edinmek isteyen kullanıcılar olabilmektedir. Bu yüzden de iki tarafı birden veya birini bile kaybetmemek adına ortalama miktarda yani uzunlukta bir içeriğe sahip olmanız güzel olacaktır.

 

  • NAP'nin yani Name, Adress, Phone'un (isim, adres ve numara) da çok önemli olduğunu söylemiştik.  Bunun dışında sahip olunan sosyal medya adreslerinin linklerinin de web sitesine eklenmesi uygun olur demiştik. Sosyal medya  linklerini eklemeden önce aslında eğer o eklediğiniz sosyal medya adreslerini aktif kullanıyorsanız eklemelisiniz.  Yani bir bakıma ulaşılabilirlik içerik kadar önemli bir kavramdır denebilir. Tabii bu platformlarda hızlı cevap vermek de ek puan denebilir.

 

  • Arama motoru optimizasyonu ile en üst sıralara gelmek hakkında diğer püf noktalar ise şu şekilde sıralanabilir:

Başlık Uzunluğu: Minimum 10, maksimum 70 karakter olmalıdır. Yani temel bir biçimde içeriği anlatmalıdır.

Açıklama: Açıklama kısmı ise minimum 70, maksimum 160 karakter olmalıdır.

URL’lerin Önemi: Oluşturduğunuz URL'ler de kısa ve sayfa ile alakalı olmalıdır. Biraz da siz gördüğünüzde rahatsız etmeyecek şekilde görünmesine göre de ne kadar doğru bir kural olduğunu anlamış olacaksınız. Türkçe karakterler kullanmamak da faydalı olabilmektedir. Hatta kategorilere bölmek de güzel olacaktır. Kategorilere ayrılmış kısımları sildiğinizde yine sayfanın ana sayfasına yönelmeniz de SEO çalışmaları açısından bir artıdır.

Bunlara ek yine mobile uyumluluk ve site hızı da dikkat çeken noktalardandır. Unutmayın müşteri, kullanıcı vakit kaybetmek istemez!

Ve yine unutmayın ki SEO çalışmaları ile ön sıralara geçmenin yanı sıra bu sıraları korumak da oldukça önemlidir, SEO Rendesi ile bu mümkün. Kendinizi de aynı zamanda empati kurarak kendinizi bir web sitesi kullanıcısı olarak görerek veya düşünerek daha doğru sonuçlar için de anlayışlı davranabilirsiniz. Arama motorlarını, onların botlarını ve kullanıcıyı anlamak da bahsedilen püf noktalar kadar önemlidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!