Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Araya Rant Girdi Pazar Kuramıyoruz Acıpayam Yeşilyuvalıların Pazar Tepkisi

Araya Rant Girdi Pazar Kuramıyoruz Acıpayam Yeşilyuvalıların Pazar Tepkisi
Denizli'de korona virüs nedeniyle Acıpayam'ın Yeşilyuva Mahallesinde kapatılan pazar, hala kurulmadı. Mahalle Muhtarı Engin Karaağaç, "İşin içine rant girdi. Mahallede kurulan manavlar taziye çadırı altında manavcılık yapıyor. Fiyatlar ateş pahası. Sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde korona virüsle mücadele kapsamında kapatılan mahalle pazarları Ramazan Bayramına kadar kapalı olacak. İlk etapta sağlık nedeniyle olumlu karşılanan bu adım, aradan bir süre geçtikten sonra tepkilere neden oldu. Tepkinin en çok olduğu yer ise ilçenin en büyük mahallelerinden birisi olan Yeşilyuva oldu. 4 bin 124 nüfuslu mahallede pazarın kurulmamasına hem Mahalle Muhtarı hem de Esnaf Odası Başkanı tepki gösterdi.

DİBİMİZDEKİ YATAĞAN'DA KURULUYOR

Vatandaşın 2 manavdaki ürünleri yetersiz bulduğunu ifade eden Yeşilyuva Esnaf Odası Başkanı Besim Sarıca, "Kurulan manavı yetersiz buluyorum. Vatandaş da şikayetçi. Pazar kurulsun istiyorlar. 4 bin nüfuslu bir mahalle. Yatağan’a Pazar kuruluyor. Buraya kurulmuyor. Buranın nesi eksik? İmkanı olanlar Pazar alışverişi yapmak için Yatağan’a gidiyor. İmkanı olmayanlar gidemiyor. Vatandaşlar, kurulan manavdaki fiyatları yüksek buluyor. Zaten işin başındakiler işin ehli değiller. Bayrama kadar Pazar kurulmayacak kararı alınmış. İşin içine rant giriyor. Yeşilyuva’da Pazar kurulmamasının bahanesi olarak virüs diyorlar. Yatağan’a virüs yok mu? Pazarın kesinlikle kurulması lazım" dedi.

 

2 HAFTADIR GELEN GİDEN YOK

Yeşilyuva Mahalle Muhtarı Engin Karaağaç ise

"Vatandaş duruma oldukça tepkili. Başkan manavlar gelsin istiyorlar. 2 haftadır gelecek deniyor. Ama gelen giden yok. Fiyatları çok yüksek buluyorlar. Yatağan’a gidiyorlar genellikle Pazar alışverişi için. Gidemeyenler zorunlu olarak o manavdan alışveriş yapıyor. 1 kilo alacağına yarım kilo alıyor. Biz eşimizin dostumuzun siparişini ilçedeki kurulan pazarlardan getiriyoruz. 4 bin 124 nüfusa sahip bir mahalle burası. Nüfusun yüzde 60-70’i yaşlı zaten.

Bu manavlar, ilk sokağa çıkma yasağı kararı alınmasından 2 gün önce kuruldu. Hatta 1 tona yakın portakal getirttiler. Satarız düşüncesiyle. Yasak olunca getirdikleri portakallar çürüdü.

Korona çıktıktan sonra ilçede pazarlar yasaklandı. Belediye Başkanımız da aynı zamanda doktor olduğu için, kendi fikrini de kullanarak sebze meyve satışını yasakladı. Pazarcılara dükkan tutarak ürünlerini satması imkanı sunuldu. Hatta ‘kendi insanımız burada pazarcılık yapacak, başkası gelip satış yapamayacak’ denildi.

 

İŞİN İÇİNE RANT GİRDİ MECLİS ÜYELERİ MANAV AÇTI

Yıllardır mahalledeki pazara gelip pazarcılık yapan 2 esnaf kardeşimiz sırf Serinhisarlı diye dükkan ruhsatı alamadı. Ama duyduk ki Serinhisar Esnaf Odası Başkanı, Acıpayam Merkez’de manav açmış. 2 Meclis üyesinin de vergi kayıtları yok. Taziye çadırı altında manavcılık yapılıyor. Fiyatlara da epey bir fark konuyor. Domatesin kilosunu 5-6 TL’den satıyorlar. Acıpayam Merkez’deki pazarda ise domatesin kilo fiyatı 2 TL. Bazı ürünleri halden alıyorlar. Vatandaş fiyatlardan çok şikayetçi. Tek talepleri mahallede Pazar kurulması. Ben vatandaşın talepleri doğrultusunda olayın çözüme kavuşması adına çalışmalar yaptım. Ancak herhangi bir çözüm bulunmadı. Ben bu olayın peşini bırakmayacağım. Gerekirse Ankara’ya taşıyacağım" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!