Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Aristo Diyeti ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek

Aristo Diyeti ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek

ızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bitkisel gıdalı ürünler tüketmeye dayalı olan diyet türüne Aristo diyeti adı verilmektedir. İnsanlar Aristo diyeti yaparak hem oldukça kısa süreler içerisinde kilolarından kurtulabilmek hem de sağlık açısından en iyi şartlarda vücutlarını koruma altına almaktadırlar.

Aristo diyetini sadece bir diyet türü olarak görmek de doğru bir yaklaşım değildir. Öyle ki Aristo diyeti yapan kişiler bu diyetin bir yaşam tarzına dönüştüğünü belirtmektedirler. Aristo diyetini yaşam tarzına dönüştüren insanların pek çoğunun günlük yaşantılarında da oldukça rahat ve stresten uzak kaldıklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Bitkisel gıdalar ile bir beslenme tarzı oluşturmak insanların çok daha konforlu bir yaşan sürmelerine olanak sağlamaktadır.

 

Aristo Diyetinde Neden Bitkisel Gıdalara Önem Verilir?

Hayvansal gıdalar Aristo diyetinde oldukça az oranda tüketilen gıdalar olarak bilinmektedir. Hayvansal gıdalardan bu kadar uzak durulmasının istenmesinin temel sebebi, hayvansal gıdaların içeriğindeki farklı maddelerin kişide toksin oluşumuna fayda sağladığıdır. Toksin oluşumu, vücutta kilo almayı teşvik ettiğinden dolayı da Aristo diyetinde hayvansal gıdalara olabildiğince yer verilmemektedir. Aristo diyeti yaparak hayvansal gıda tüketimlerini en aza indirgeyen insanlar, hızlı kilo verme konusunda büyük faydalar sağlamaktadırlar.

Yüzyıllardır insanlar protein ihtiyaçlarının çoğunluğunu hayvansal gıdalardan karşılamayı tercih etmektedirler. Hayvansal gıdalar protein açısından her ne kadar zengin gıdalar olsa bile içeriğindeki bazı maddeler sebebi ile insan sağlığı için de zararlı bir hale dönüşmektedir. Bitkisel gıdalardan alınan proteinler ise aynı hayvansal gıdaların sağlamış olduğu proteini sağlamak için yeterli olabilmektedir. Aynı zamanda bitkisel gıdalardan alınan proteinler insan sağlığı için de oldukça faydalı olabilmektedir.

Aristo diyetinin en önemli denilebilecek kuralı, glutenli besinlerden uzak durmak olmaktadır. Glutenli besinler, kilo alımına destek verdiği ve insan sağlığına zararlı olduğu için Aristo diyetinde asla yenilmemesi gereken besinler olmaktadır.

Dr. Gönül Ateşsaçan ile Aristo Diyeti

Aristo diyetini bulan kişi olarak bilen Dr. Gönül Ateşsaçan, ilk günden beri pek çok hastanın sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olmuştur.

 Aristo Diyeti ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek

Dr. Gönül Ateşsaçan kliniğine Aristo diyeti yaparak kilo vermek için gelen insanlara öncelikli olarak bazı testler de yapılmaktadır. Saç telinden alınan örnek ile yapılan SCIO testi sayesinde, kişinin hangi durumlarda ya da besinler yüzünden kilo aldığının tespiti yapılmaktadır. Yapılan analizler sonucunda ise kişiye en uygun olan Aristo diyeti beslenme programı hazırlanarak sürece başlanılmaktadır.

Aristo Diyeti Yapmadan Önce Hangi Konulardan Bilgi Sahibi Olmak Etkililiği Arttırır?

Aristo diyetine başlamadan önce dikkat edilmesi ve araştırma yapılması gereken bazı noktalar da bulunmaktadır. İnsanlar bu araştırmaları yaparak Aristo diyeti hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaktadırlar ve bu diyetten daha fazla etki görmektedirler. Kısa vadede istedikleri kiloya düşmeyi hedefleyen insanlar için Aristo diyeti oldukça ciddi faydalar sunan bir diyet türü olmaktadır.

Aristo diyeti ile hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen insanların öncelikli olarak su tüketimlerine büyük önem vermeleri de gerekmektedir. Su, vücuttan istenemeyen kiloların verilmesi için en faydalı içecektir ve su içmek de gün içinde oldukça kolay bir şekilde sürdürülebilen bir eylemdir. İnsanlar sadece su ihtiyaçları olduğunda su içmek yerine akıllarına geldiği her an su tüketebilirler.

 Aristo Diyeti ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek

Aristo diyeti ile Kilo Vermek

Aristo diyeti ile kilo vermek isteyenlerin hoşuna gidecek bir başka konu ise, bu diyette insanların canını sıkan ölçülere yer verilmemesidir. Aristo diyetinde, kibrit kutusu büyüklüğü gibi terimlere yer verilmediği için diyeti uygulayan kişiler çok daha fazla özgür olabilmektedirler. Herhangi bir ölçüye bağlı kalmadan yapacakları diyeti en etkili şekilde uygulayan insanlar kendilerindeki değişimden son derece memnun kalmaktadırlar.

Doyarak Kilo Vermek İçin Aristo Diyeti

Aristo diyetinin, doyma hissinin en çok yaşanmakta olduğu diyet türü olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Aristo diyeti ile kilo vermek isteyen insanlar, öğünlerinde yiyebilecekleri besinleri doyana kadar yemekte özgür olmaktadırlar. Örneğin, öğle yemeğinde ıspanak yemesi gereken bir kişi bu besini doyana kadar tüketebilmektedir. Doygunluk hissi gün içinde devam eden kişi, günlük yaşantısındaki eylemleri de zorlanmadan yapabilecektir. Bilindiği üzere, pek çok farklı diyetleri uygulayan insanlar açlık hissi yaşamalarından dolayı pek çok konuda sıkıntılar da yaşayabilmektedirler.

Aristo diyeti tamamen kişiye özel bir diyettir ve bu sebeple de bu diyetin diğer diyetler ile karşılaştırılamaması gerekmektedir. Zamanla bir yaşam tarzına gelen Aristo diyeti sayesinde insanlar, ömürleri boyunca formda kalabilmektedirler.

Kaynak: Dr. Gönül Ateşsaçan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!