Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Babacan, Denizli'de Tavaslı çiftçinin sorunları üzerinden iktidara yüklendi

Babacan, Denizli'de Tavaslı çiftçinin sorunları üzerinden iktidara yüklendi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli’de partisinin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. kongrede konuşan Babacan, Tavaslı ayçiçeği üreticilerinin ithalatla terbiye edilmeye çalışıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de eleştiren Babacan, “Bu sistem Türkiye’ye her alanda zarar verdi” dedi.

DEVA Partisi 1. Olağan Denizli İl Kongresi’ne katılan Genel Başkan Ali Babacan iktidara sert eleştiriler getirdi. Babacan, hükümette görevli olduğu yıllardaki ekonomik tablolarla bugünü kıyaslayarak vatandaşın içinde bulunduğu durumu ortaya koydu. Babacan’ın konuşmasının ardından 303 delegenin oy kullanacağı seçime geçildi. Kurucu il başkanı Özgür Erol aday olmazken, Bekir Kırar tek aday olarak seçime girdi. Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı sistemine sert eleştirilerde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ TÜRKİYE’YE ZARAR VERİYOR

Babacan, “3 yıl 3 ay önce ülkemizin başına kötü bir şey geldi. Uygulanmaya başlayan taraflı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Türkiye’ye her alanda zarar verdi. Bu keyfi yönetim zihniyeti, hak ve özgürlüklerimizi birer birer geriletti. Ülkemiz, ekonomiden dış politikaya, tarımdan hukuka kadar her alanda geriledi. Hani bu ucube sistemin oylanacağı günlerde Türkiye’nin uçacağı söyleniyordu ya… Türkiye bir yere uçmadı. Ama Türkiye, gençlerin ilk buldukları uçakla kaçmak istediği bir ülke oldu. “İstikrar getireceğiz” vaatleriyle sunulan bir sistem, istikrarlı bir şekilde ülkemizi yoksullaştırdı. Bu sistem ülkemizi istikrarlı bir şekilde yalnızlaştırdı, istikrarlı bir şekilde demokrasiden uzaklaştırdı. Ama biz bu sistemi tarihe gömeceğiz. Bugünün ve yarının dünyasından silip atacağız. Taraflı cumhurbaşkanlığı sistemi tarih kitaplarında kısa bir bölüm olacak. O bölümün adı ne olacak biliyor musunuz arkadaşlar? “Gerileme dönemi” olacak. Tarih kitapları, taraflı cumhurbaşkanlığı sistemini, “bir kişinin duyguları ve dürtüleriyle koskoca ülke geriledi” diye anlatacak.”

TAVASLI ÜRETİCİYİ İTHALATLA TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuşmasında Denizli’nin sorunlarına değinen Babacan: ”Denizlimizin sorunlarını görüyoruz, duyuyoruz. Denizlili çiftçimizin borçlarını ödemekte zorluklar yaşadığını biliyoruz. Kötü yönetimin, maliyetler karşısında ezilen Tavaslı ay çekirdeği üreticisini, ithalatla terbiye etmeye çalışmasını hayretle izliyoruz. Kaynakların “su” sorununu çözmek için değil, rant sahaları oluşturmak için harcandığına tanık oluyoruz. Böylesine bereketli topraklara sahip ülkemizin, tarımda ithalata bağımlı kılınmasını asla kabul etmiyoruz. Ancak bizler, sorunları sadece eleştirip geçmiyoruz. Çözümlerimizi ve eylem planlarımızı da ortaya koyuyoruz. Bildiğiniz gibi, “İlk adımı toprağa atıyoruz” diyerek tam üç ay önce, 8 Haziran günü, tarım eylem planımızı duyurmuştuk. Tarım eylem planımızda yapacaklarımızı taahhüt etmiştik. Şimdi bir de Denizlili çiftçimizin huzurunda tekrar edelim. DEVA iktidarında; Çiftçinin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Mazottaki ÖTV’yi çiftçimize aynen iade edeceğiz. Gübre maliyetinin yarısını, tam yüzde 50’sini biz karşılayacağız. Çiftçimizin kullandığı elektriğe daha düşük fiyatlı ayrı bir tarife uygulayacağız. Tüm tarım desteklerini, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklayacağız. Ödemeleri, aynı yıl içinde gerçekleştireceğiz. Sulama projelerini hızlandıracağız. Kaynakları Kanal İstanbullara değil, sulama kanallarına ayıracağız. Sulamada, kapalı sistem damlama ve yağmurlama sistemine geçişi hızlandıracağız. Böylece çiftçimizin üretimini de gelirini de en az 2-3 kat artıracağız. Arkadaşlar, biz boş konuşmuyoruz. Her şeyi takvimlendiriyoruz. Bütçelendiriyoruz. Denizli’de de çiftçimize bunları taahhüt ediyoruz.” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!