3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Babadağ'a Özgü Pekmezli Turşu Markalaşma Yolunda

Babadağ'a Özgü Pekmezli Turşu Markalaşma Yolunda
Denizli'nin Babadağ İlçesinde üretilen Pekmezli turşu, Babadağ Kadın Kooperatifi ve Babadağ Belediyesi iş birliği ile markalaşacak. İlçeyi ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik çalışmaları yerinde inceledi.

Denizli'nin Babadağ İlçesine özgü üretilen Pekmezli Turşusu ilçede yaşayan kadınların girişimi ile markalaşacak.  Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı girişime destek olarak ilçenin gastronomi alanında markalaşması için ön ayak olacaklarını söyledi.

 

Başkan Ali Atlı "Kuruluşuna ön ayak olduğumuz kadın kooperatifimize desteğimiz devam ediyoruz. Bugünde kıymetli konuklarımızı ilçemizde ağırladık.

CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Denizli Milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca, Bozkurt Belediye Başkanımız Birsen Çelik ve Honaz Belediye Başkanımız Yüksel Kepenek, İlçe Başkanımız Mehmet Altınöz’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.

 

Babadağ Üretici Kadın Kooperatifi için Babadağ’a özgü pekmezli turşu üreten Güler Bol hanımefendiyi ziyaret ederek, Babadağ turşusunun markalaştırılması çalışmalarına start verdik" dedi.

 

Turizm yolunda Babadağ projesi kapsamında ilçeye özgü tatların markalaşması ve kadınların üretime katılması adına kurulan Babadağ Kadın Kooperatifi Başkanı Hasibeİrez "Belediyemizin öncülüğünde kurduğumuz kooperatif sayesinde kadınlarımızın üretimin içerisinde yer alması adına çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kooperatifimiz bünyesinde gerek ilçemizde ürettiğimiz ürünleri gerekse diğer kadın kooperatifleri ile ilişkilerimiz kapsamında edindiğimiz ürünleri halkımızın beğenisine sunuyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında ilçemize üzgü tatları da markalaştırarak hem ekonomik hem de tanıtım anlamında gelir sağlamayı hedefliyoruz. Kıymetli misafirlerimize destekleri için tüm kadınlarımız adına teşekkür ederiz" dedi.

 

Kooperatifi ve belediyeyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise  "Babadağ çalışmaya devam ediyor. Üretici Kadın Kooperatifi için Babadağ’a özgü pekmezli turşu üreten Güler Bol hanımefendiyi ziyaret ederek, Babadağ turşusunun markalaştırılması çalışmalarına start verdik. Çalışmaları izliyor, başarılar diliyoruz" dedi.

Belediye Başkanları Birsen Çelik ve Yüksel Kepenek ile İlçe Başkanı Mehmet Altınöz de kooperatife destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

İlçe has olarak yapılan turşunun yanı sıra diğer lezzetlerin marka çalışmaları için de kısa süre içerisinde başlanacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!