3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Babadağ’da Madene Karşı Vatandaşlar İtiraz Dilekçesi Verdi

Babadağ’da Madene Karşı Vatandaşlar İtiraz Dilekçesi Verdi
Denizli’nin Babadağ İlçesinde iki farklı firma tarafından toplam 1000 dönümden fazla alanın mermer çıkarma ve maden arama alanı olarak belirlenmesi üzerine ilçe halkı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Denizli İl Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde birçok mahalleyi kapsayacak projede bölgede mermer çıkarma ve maden arama çalışması yürütülmek isteniyor.

Arama alanı olarak belirlenen alanda Babadağ'ın orman örtüsü, doğal su kaynakları, endemik bitkiler ve tescilli kekik balı üretimi olmasına rağmen raporda 1935 yılına ait bilgiler kullanılarak alan çorak bir bölgeymiş gibi gösterildi.

Vatandaşlar ortak imzaya açılan dilekçeler ile ocak ve maden arama ruhsatlarının iptal edilmesi için başvuru yaptı. Yöre halkından belirlenen temsilciler ile vatandaşların avukatları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Denizli İl Müdürlüğü’ne dilekçelerini teslim etti.

Vatandaşların avukatı Ozan Orpak konuyla ilgili “Denizli ili Babadağ ilçesinde yapılması planlanan Mermer Ocağına hem Mollahmetler mahallesi sakinleri hem de Kelleci mahallesi sakinleri tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin topladığı imzalar Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne teslim edildi.” dedi.

AVUKAT ORPAK: BU KIYIMA DUR DİYELİM

Bu imzalarla hukuki sürecin resmî olarak başladığını belirten mahalle sakinlerinin avukatı Orpak “Yapılması planlanan mermer ocağı Babadağ ilçesi ve Tavas ilçesinin önemli orman bölgelerini ve su kaynaklarını etkiyecektir. Yine ruhsat verilmesi halinde Kelleci Şelalesinin kuruma ve yok olma olasılığı çok yüksektir. Bölge halkının ana geçim kaynağı olan endemik bitki türü işaretli olan Babadağ Kekiği de ciddi anlamda mermer sevdasına feda edilecektir. Babadağ ilçemiz doğal güzelliğiyle, kekiğiyle, Denizli’yi besleyen su kaynaklarıyla cennettir. Lütfen bu kıyıma dur diyelim. Bu konu da şirketin de geri atacağını umut ediyoruz. Eğer aksi olursa hukuksal sürecimizi başlattık. Unutulmasın ki toprak bizim” dedi.

BAŞKAN ATLI: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise konuyla ilgili “Babadağ’ımızın yayla turizmi, yeşili, doğası, su kaynakları, tabiatıyla ilgili yıllardır koruduğumuz doğal güzelliklerimizin talan edilmek istendiği ve bir kıyıma uğrayacağı bir süreçle karşı karşıyayız. Doğamıza sahip çıkmak için su kaynaklarımıza sahip çıkmak için orada yaşayan canlılara sahip çıkmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu topraklara biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz.” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!