3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Babadağ’da Ramazan Bir Başka Güzel

Babadağ’da Ramazan Bir Başka Güzel
Babadağ Belediyesi Ramazan ayında vatandaşları gönül sofralarında buluşturmaya devam ediyor. Motif Tekstil öncülüğünde Babadağ Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen iftar yemeğine Babadağlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğinin ardından Babadağ Belediyesi tarafından Bekirler Mahallesi’nde kurulan şenlikte çocuklar ve vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Babadağ’da Motif Tekstil’in öncülüğünde Babadağ Belediyesi’nin katkılarıyla iftar yemeği düzenlendi. Babadağ Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen iftar yemeğine Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Babadağlı Sanayici ve İş adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı, İYİ Parti Babadağ İlçe Başkanı Ayşen Yümsek, Hayırsever İş adamı Tuncay Arpacı ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde bir konuşma yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Babadağ’ın gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’ya teşekkür etti. Arpacı konuşmasında “Babadağ bizim memleketimiz. Biz de buradaki yemek etkinliğine katıldık. Babadağ Belediyemizin yapmış olduğu pazar yerinde vatandaşlarla bir aradayız. Amcamız Tuncay Arpacı’nın aile büyüklerimiz adına yapmış olduğu yemekte bir araya geldik. Hem akrabalarımızla bir aradayız hem de Babadağlı vatandaşlarla bir aradayız. Babadağ’ın havasını özlemişiz. Yağmur, soğuk olsa da biz yine Babadağ’a koşa koşa geldik. Tabii öncelikle Babadağ’da Gündoğdu mahallesinden 500 hane Denizli’ye taşındığı için ciddi bir nüfus kaybı yaşandı. Artık vizyonlu kişiler tarafından yönetilmesi gereken birBabadağ vardı.Şimdi Ali başkanımız da turizmi hedef koyarak, öncellikle turizmle Babadağ’ıkalkındırmayı ve gerek yurt içi gerek yurt dışından turistlerin buraya getirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor. Onun dışında da burada tabii otel eksikliği vardı.Kültür sanat Evi açılışı yapıldı.Biliyorsunuz burada Babadağlı Sanayici İş Adamları Derneği ile Babadağ Belediyesi çok aktif ve devamlı beraber etkinlikler düzenliyorlar. Böyle etkinlikte de burada Babadağ’daki meydanda da vatandaşlar bir araya gelmiş oluyor. Buda Babadağ’ın tanıtılmasına vesile oluyor. Ben Babadağ belediye başkanımızın çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Babadağlı Sanayici ve İş adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı, ise yaptığı konuşmada düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirtti. Arpacı, “Bugün hayırsever Tuncay Arpacı amcamın iftar yemeğinde burada beraberiz. Belediyemizde sağ olsun bu güzel pazar yerini iftar vermek isteyen hayırseverlere açıyor. Hem de ekibiyle de destek veriyor. Dolayısıyla inşallah, Allah kabul etsin diyelim. Hem kaynaşma oluyor, tanıdıklar birbirlerini görmüş oluyor, hem de bir hayır yapılmış oluyor.Ramazan’ın bereketinden faydalanıyoruz.Havada bugün soğuk ama ona rağmen insanlar geldiler. İlerisi için, Babadağ'da yaptıklarımızı, daha neler yapabileceğimizi konuşuyoruz” diye konuştu.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Atlı, “Ramazan birlik beraberliktir, kardeşliktir, insanların bir araya geldiği, mutlu anlarını paylaştığı, oruçlarını açtığı çok güzel organizasyonlarla Babadağ'da halkımızı bir araya getirmeye devam ediyoruz. Bugün iftar yemeğimizi sağ olsun Motif Tekstil ile birlikte organize ettik. Kendilerine Babadağ halkı ve belediye adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de Ramazan süresince bu tür etkinliklerimiz devam eder. Planladığımız birkaç iftar yemeğimiz daha var. İnşallah birlik, beraberlik ve huzur içerisinde Ramazan ayını birlikte geçirir ve bayrama ulaşırız diye ümit ediyoruz. Ramazan'ın biliyorsunuz vazgeçilmezi iftar sonrası, eskiden olduğu gibi Hacivat-Karagöz'ler ve mahalle arası şenliklerdir. Biz de eski günleri yâd etmek ve insanlara geleneksel adetlerimizi gelecek nesillere aktarmak adına bu tür etkinlikler düzenledik” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!