3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Babafest Seni Bekliyor

Babafest Seni Bekliyor
Denizli’nin tarihi dokusu ve kültürüyle ayrıcalık yaratan ilçelerinden Babadağ bu hafta sonu mükemmel bir festival ile  Denizlilileri bir araya getirecek.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde #BabadağSeniBekliyormottosuyla yapılacak olan BabaFest 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Babadağ’ın turizm konusunda önemli adımlar atan Babadağ Belediyesi ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) ortaklığında gerçekleştirilecek olan festivalde, Babadağ’ın kendine has bir çok değeri tanıtılacak. Babadağ ilçesinde temiz hava eşsiz doğası eşliğinde yapılacak festivalde bir çok tanıtım standı olacak.

Babadağ’ın yöresel lezzetlerinde olan ürünler tanıtılırken aynı zamanda ilçede üretimi yapılan Babadağ salçası, erik ekşisi, kekik suyu, toz biber ve zeytinyağının lansmanı gerçekleştirilecek. Bir yaz boyunca kışlık tüketim malzemelerini üreten Babadağlı vatandaşlar gerçekleştirilecek lansman ile doğal ve eşsiz lezzetli ürünlerini tanıtırken aynı zamanda da pazara sunacak.

Gerçekleştirilecek olan heyecanlı festivalin ikincisi bu sene düzenlenirken festival Babadağ’ın merkezi noktalarından biri olan Çarşı Meydanı’nda olacak. Vatandaşların hem ürettiklerini tanıtıp pazara sunmaları hem de bunu yaparken eğlenceli dakikalar geçireceği festivalde öznel olarak Babadağ’ın tanıtımı yapılmış olacak.

Babafest

İLÇE BELEDİYELERDE FESTİVALDE OLACAK

Babadağ’ın yöresel yemeklerinin ve ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra aynı zamanda Denizli’nin diğer ilçe belediyeleri de stand başında yöresel ürünlerini tanıtacak. Denizli’nin bir çok belediyesinin tanıtılacağı festivalde Denizli’yi dünyaya tanıtan ürünleri festival ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Festivalin dolu dolu geçecek olan iki gününde bir çok etkinlik yapılacak. Festivalin ilk gününde mehteran ve halk oyunları gösterileri ile özgün danslar sergileyecek. Festival programına dahil olarak konuk sanatçıların konserleri Suriye Sınırında gerçekleştirilen ‘Barış Pınarı Harekatı’ sebebiyle yapılmayacak.

Turizm konusunda önemli adımlar atarak turizmin Babadağ için önemini unutturmayan Belediye Başkanı Ali Atlı “Yapılacak olan festival Babadağ’ımızı tanıtıcı bir etkinlik olmasının yanı sıra vatandaşlarımızın ürettikleri değerlerimizi de tanıtan bir festival olacak. Eğlenip aynı zamanda da Babadağ’ın değerlerini yakından görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı BabaFest’e davet ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!