3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Bahnhofstrasse’de dev bir Pamukkale posteri

Bahnhofstrasse’de dev bir Pamukkale posteri
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sıkıntıda olan turizme can suyu verebilmek için yurt dışı tanıtımlarına ağırlık veriyor. Bakanlık bu kapsamda İsviçre’nin başkenti Zürih’in en çok bilinen ve en önemli alışveriş caddesi Bahnhofstrasse’de dev bir Pamukkale posteri açıldı. TÜRSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Pamukkale’nin Türkiye’nin tanıtım yüzü olmasının önemine dikkat çekti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan beyaz cennet Pamukkale Avrupa’nın göbeğinde Türkiye’nin tanıtım yüzü oldu. Rus uçağının düşürülmesi sonrası adeta var olma savaşı veren Türkiye turizmini canlandırmak isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016 yılı içerisinde güçlü bir reklam kampanyası düzenliyor. Turizmin yeniden canlandırılması amacıyla yapılan bu kampanya kapsamında Pamukkale’den görsellerin bulunduğu dev posterler İsviçre’nin başkenti Zürih’in en çok bilinen ve en önemli alışveriş caddesi Bahnhofstrasse’e asıldı. Konu ile ilgili olarak bakanlıktan yapılan açıklamada: “Zürih’in en prestijli caddesi olan Bahnhofstrasse’de gerçekleştirilecek megaposter kampanyasının ülkemiz imajına da oldukça olumlu bir katkı sağlayacağına inanılmaktadır. 25 Nisan -19 Haziran 2016 tarihleri arasında sürecek olan reklam ile 8 haftalık bir sürede yaklaşık 4 milyon kişiye ulaşılabilinecektir. Bakanlığımız Pamukkale görseliyle, gri Zürih sokaklarında oldukça ilgi çeken megaposterimiz, Zürih’in merkezinde yer alan en büyük açık hava reklamıdır” denildi.

TÜRKİYE’NİN YÜZÜ OLMASI ÖNEMLİ

Pamukkale’nin tanıtım yüzü olarak kullanılmasının iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Pamukkale Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Denizli’nin en büyük turizm merkezi olan beyaz cennetin turizmin içinde bulunduğu buhrandan çıkması için önemli olduğunu söyledi. Köseoğlu, “Turizm son 7-8 ayda zor günler geçiriyor. Biz bu zor günleri atlatmak için canla başla mücadele ediyoruz. Bakanlığımız da bize destek oluyor. Bunun için yurtdışında megaposter projesi başlattılar. Proje kapsamın Avrupa’nın göbeğinde bulunan İsviçre’nin başkenti Zürih’te bir poster açıldı. Bu posterde UNESCO Dünya Kültür Mirası’nda bulunan Pamukkale seçildi. bu bizim için büyük bir onur. Bizim Denizli olarak bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizin tanıtım yüzü olmak Denizli turizmi için büyük bir avantaj olacaktır” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!