3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Bakan Tüzmen ve Başkan Örki Pamukkale'yi motosikletle turladı

Bakan Tüzmen ve Başkan Örki Pamukkale'yi motosikletle turladı
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, önceki dönem Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte motosikletle Pamukkale turu attı. Balona binen ikili, Pamukkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerini ‘Kürşat Tüzmen ile Benim Şehrim’ programında konuştu.

Önceki dönem Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Haber Global Tv’de yayınlanan ‘Kürşad Tüzmen ile Benim Şehrim’ programının çekimleri için geldiği Denizli’de, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin konuğu oldu. Başkan Örki ve önceki dönem Devlet Bakanı Tüzmen, Pamukkale’de günün ilk ışıklarında son dönemde revaçta olan balona bindiler. Örki ve Tüzmen, yüzlerce metre yükseklikte beyaz cennet Pamukkale’de gün doğumunu birlikte izlediler. İkili, motosikletleriyle şehir turu yaptıktan sonra Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri’ne geldi. Pamukkale-Hierapolis antik kentine gelen Bakan Tüzmen ve Başkan Örki, antik tiyatro ve antik havuzda da programın çekimlerine katıldılar.

PAMUKKALE ÇOK GÜZELLEŞMİŞ

“Pamukkale Belediyesi’nin ilçenin turizmine yaptığı çalışmaları çok başarılı buldum” diyen önceki dönem Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “İlçe belediyesi olarak, Dünya Kültür Mirası listesinde bir alanımız var yeter dememişler. Pamukkale travertenlerinin ilçeye kattığı artı değeri nasıl artırırız diye düşünmüşler. Belediye Başkanı Avni Örki, doğa ve tarih turizmin yanı sıra alternatif olarak balon ve yamaç paraşütünün de yaygınlaşmasına destek sağlamış. Pamukkale’nin sokaklarında çok güzel bir sokak sağlıklaştırması gerçekleştirmiş. Hele ki, travertenlerin hemen altında yer alan Kocaçukur tesisleri, sadece Denizlilileri değil, buraya gelen yerli-yabancı tüm konuklar için eşsiz bir artı güzellik olarak dikkat çekiyor. Burada bulunan gölü yıllar sonra temizleyerek önemli bir sorunu çözüm bulmuş. Bütün güzellikleri bir araya getirebilmek büyük özveri ister. İlçe turizminin gelişimi için yaptığı tüm çalışmalar vesilesiyle Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’ye teşekkür ediyorum. Ayrıca, program çekimlerinde bana motosikletiyle eşlik ederek, Pamukkale’yi adeta yeniden keşfetmemizi sağladığı içinde teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise önceki dönem Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen aracılığıyla ilçenin güzelliklerini tanıtma imkanı bulduklarını ifade ederek, “Bu program Pamukkalemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılması için güzel bir fırsat oldu. Sayın bakanımızla birlikte motosikletle ilçemizi gezdik. Beyaz cennet Pamukkale’deki hizmetlerimiz ve ilçemizin tüm güzelliklerini anlatma imkanımız oldu. Bu nedenle sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Pamukkale her zaman olduğu gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistler için önemli bir merkez olmaya devam edecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!