Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Akbaba Yeniden Aday Mı?

Başkan Akbaba Yeniden Aday Mı?
CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yaklaşan il başkanlığı seçimi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Akbaba, 'aday olacak mısınız' sorusuna;''İl Başkanı olarak doğal aday konumunda oluyorsunuz. Örgütümüzün talebi doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yaparız''dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, gazetecilerle sohbet toplantısında buluştu. Başkan Akbaba, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu toplantıda, yaklaşan 'il başkanlığı seçimlerinde aday olacak mı?' sorusuna da cevap verdi.

KONGRE TAKVİMİ EYLÜL'DE BELLİ OLACAK

CHP'nin Nevşehir'de gerçekleştirdiği il başkanları toplantısında kongre takvimi hakkında karar verildiğini belirten Başkan Akbaba,''Toplantımızda CHP'nin kongre takvimi hakkında bilgi sunuldu. Kongre takvimimiz Eylül ayında açıklanacak. Böylelikle mahalle delegeliğinden başlayarak, ilçe kongreleri ve il kongreleri gerçekleştirilecek. Muhtemelen Şubat-Mart ayı gibi kurultayımızla süreci tamamlayacağız''dedi.

 

TEK ADAY İDDİALARI HAKKINDA KONUŞTU

Basında ve kulislerde yer alan il ve ilçe başkanlığı seçimlerinde tek adaylı seçime gidilecek söylentilerine değinen Akbaba,''Tek adaylı seçim söz konusu değil. CHP olarak demokrasiye inanan ve aday olmak isteyen her arkadaşımızın önünü açmak isteyen bir düşünce sistemi içerisindeyiz. Tabi geçmişteki seçime baktığımızda sadece 6 ilçede sadece birden fazla aday çıktığını 13 ilçede tek aday çıktığını görüyoruz. Bu partinin tercihi değil, o ilçedeki adaya güven ve saygının göstergesidir''şeklinde konuştu.

 

''MUHTEMELEN 2-3 ADAYLI BİR SEÇİM OLACAK''

Denizli il başkanlığı seçimi hakkındaki düşüncelerini aktaran Başkan Akbaba,''Muhtemelen en az 2-3 adaylı bir seçim olacak. İsmi geçen bazı arkadaşlarımız var. Henüz takvim gelmediği için resmi bir kimliğe kavuşmadı. Takvim geldikten sonra adayların ismini duyarız. Belirtmeliyim ki bu işin kaybedeni olmaz. CHP'deki isimlerin kimisi laikliği, kimisi devrimcilik ilkesini öne çıkarır. Kimisi Mustafa Kemal der, kimisi Atatürk der, kimisi Cumhuriyet Halk Partisi der, kimisi Halk Partisi der. Ben kişilerin çok farklı düşünceler içinde olmaksızın partinin daha ileriye gitmesi için çalışacaklarına eminiz''ifadelerini kullandı.

 

''İL BAŞKANI OLARAK DOĞAL ADAY OLUYORSUNUZ''

Başkan Akbaba, 'Aday olacak mısınız' sorusuna ise,''İl Başkanı olarak doğal aday konumunda oluyorsunuz. Günü geldiğinde örgütümüzün talebi doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yaparız. Herkes kongre ve takvime odaklanırken ben buna odaklanmayacağım. Partililer beni başkan yapmak isterlerse yaparlar, yapmak istemezlerse yapmazlar. Ben CHP'nin adını, sesini merkezdeki ve kırsaldaki ilçelerde nasıl duyurabileceğimize kafa yoracağım''dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!