3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Akışık "cinsiyet denilince benim aklıma LGBT, eş cinsellik gelmiyor"

Başkan Akışık "cinsiyet denilince benim aklıma LGBT, eş cinsellik gelmiyor"
Merkezefendi Belediyesi’nde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’ kurulması kararı Cumhur ve Millet İttifaklarını karşı karşıya getirmişti. İYİ Parti Meclis üyelerinin çekimser kalmasından dolayı madde meclisten geçmedi. Madde ile ilgili konuşan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “Şahsen cinsiyet denilince benim aklıma LGBT, eş cinsellik gelmiyor. Benim aklıma kadın ve erkek geliyor” diyerek maddeyi savundu.

Merkezefendi Belediyesi 2022 yılı Kasım ayı meclis gündeminde Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nde Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’nin kurulması için madde yer aldı. İki birimin kurulma teklifinin aynı maddede yer almasına AK Parti ve MHP İlçe başkanlıkları Merkezefendi Belediye önünde ortak bir açıklama ile sert tepki gösterdi.

Yapılan ortak açıklamada, ”Şehit yakınları ve Gazilerimiz her zaman başımızın tacıdır. Şehit ve Gazi yakınlarının CHP Belediyesince kurulacak bu birime ihtiyacı da yoktur. Sırtını PKK kamplarındaki dağlara dayayan HDP ile yandaşlık kurup, sonra da Şehit ve Gaziler için birim kurmaya yeltenmek ve bunu yine aynı maddede aralarına virgül konularak Lut kavminin ve LGBT hükümlerini devreye sokacak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” ile birlikte görüşülmesi şehitlerimize ve gazilerimize en büyük haksızlık ve saygısızlıktır”  denildi.  

MECLİSTEN GEÇMEDİ

Tartışmaya konu olan maddenin Millet İttifakı’nın İYİ Partili üyeler çekimser kaldığı için meclisten geçmediği öğrenildi. Merkezefendi Belediyesi 2022 yılı Kasım ayı meclis gündeminde yer alan birinci maddedeki birimlerin kurulması ile ilgili maddeye CHP grubu ve bağımsız 3 meclis üyesi kabul oyu verirken, İYİ Partili meclis üyesi 5 ismin çekimser oy kullandığı 3’ünün de katılmadığı öğrenildi. AK Parti grubu 11, MHP grubu 3, bir bağımsız meclis üyesi de ret oyu vererek toplam 15 ret 14 kabul ile tartışma yaratan madde kabul edilmemiş oldu.

Tartışma yaratan maddenin Millet İttifakı’nda yaşanan fireler nedeniyle geçmediği ifade edilirken, İYİ Partili üyelerin neden çekimser oy kullandığı ile ilgili bir açıklamaya yer verilmedi.

CİNSİYET DENİLİNCE BENİM AKLIMA LGBT, EŞ CİNSELLİK GELMİYOR

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın ile bir araya gelen ve basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’a bu konunun soruldu. İYİ Partili üyelerin çekimser oy kullanması ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Akışık, ”Merkezefendi Belediyesi’nde meclis başkanı ilçe başkanıdır. Oylamada çekimser davrandılar. AKP ve MHP tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ile Şehitler ve Gaziler birimi neden aynı maddede olduğuna yönelik tartışma açıldı. Aslında burada bir algı operasyonu var. Şahsen cinsiyet denilince benim aklıma LGBT, eş cinsellik gelmiyor. Benim aklıma kadın ve erkek geliyor. Bu kavramlar sosyolojide de vardır. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, kadın haklarının korunması, kadın ve erkeğin adil temsil edilmesidir. Cinsiyet deyince akıllara eş cinselliğin gelmesi tuhaf. Dervişin fikri neyse zikri de odur. AKP ve MHP böyle bir çıkış yapmışlar. Şu olabilirdi; başka bir maddede koyulabilirdi. Zaten geçmedi.” şeklinde yanıt verdi.

 

İlçe kongrelerin sonuncu 4 Aralık'ta

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Akışık partisinin devam eden kongre süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Akışık toplantıda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Partinin 7 ilçe kongresini tamamladığını söyleyen İl Başkanı Akışık; “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz haftalarda Genel Merkezimiz seçim öncesi kongre kararı verdi. Bizler de Genel Merkezimizin açıkladığı takvim doğrultusunda önce ilçelerimizde daha sonra da il merkezimizde gerçekleştireceğimiz kongrelerimizin takvimlerini sizlerle paylaştık. İlk kongremizi 26 Ekim tarihinde Çardak ilçemizde gerçekleştirdik. Bu doğrultuda bugüne kadar 7 ilçemizin kongrelerini tamamladık. İlçe kongrelerimizin sonuncusunu da 4 Aralık tarihinde Merkezefendi ilçemiz ile tamamlamış olacağız. “dedi.

Kongre kararı alınmasını değerlendiren Akışık; “Partimizin kongre kararını almasının en önemli nedeni; 2023 seçimleri öncesinde parti kadrolarının yenilenmesi ve güven tazelemesidir. Özellikle yaklaşan genel seçimler öncesi partimizin verdiği bu karar; seçimleri ne denli önemli kıldığımızın da bir göstergesidir. Bizler genel siyasetin yerel temsilcileri olarak biliyoruz ki; Türkiye, iyi yönetilmiyor. Ak Parti iktidarı, memleketin en önemli meselelerindeki çözümsüzlüğe, her gün bir yenisini ekliyor. İçeride ve dışarıda; ekonomiden sağlığa, tarımdan eğitime kadar iyi yönetilen bir Türkiye hayal değil. Bu amaçla yenilenen ve güven tazeleyen kadrolarımızla Denizli’de ‘İYİ’liğin meşalesini büyüyerek güçlü kılmak için kongrelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. “ diye konuştu.

Partinin kongre sürecinden güçlenerek çıkacağız

Kongre sürecini anlatan Akışık; “13. Olağan ilçe kongrelerimizin genel mesajını ‘Birlikte daha güçlüyüz’ olarak veriyoruz. Çünkü İYİ Parti makam ve mevkilerin değil, görev ve sorumlulukların partisidir. Biz de Denizli İl Teşkilatı olarak bu doğrultuda el ele vererek kardeşçe kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimizde fıtratımız küskün partililer ortaya çıkarmak, gruplaşmak asla değildir. Bizim literatürümüz insan kazanmaktır. Elbette gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizde bir bayrak değişimleri de söz konusu olacak, yeni arkadaşlarımız gelecek, yeni görevler alacaklar. Ancak listede olsun olmasın, seçilsin seçilemesin her İYİ Partili kardeşimiz kendi şehri, kendi ülkesi için sorumluluklarının devam ettiğinin bilincinde ve öyle olmaya da devam edecek. “dedi.

Partinin kongre sürecinden güçlenerek çıkacağını ifade eden Akışık; “Gayret, özveri, hep birlikte kol kola girerek her türlü baskıya, her türlü dayatmaya, her türlü zorlanmaya, her türlü iftiraya maruz kalarak İYİ Parti’nin meşalesini; Denizlimizde ilk günkü heyecanla yaktığımız gibi bu günlere kadar 5 yıldır taşıdık. Tabi partilerde görev değişimleri kaçınılmazdır. Partiler sürekli olarak bir tık üstü hedefleyerek yönetim kurulu oluştururlar. Ve hiçbir zaman ben bugün bu görevi alayım küçülteyim mantığıyla particilik yapılmaz. Bu anlamda yenilenen ya da güven kazanan kadrolarımızın kendi bölgelerinde İYİ’liğin gücünü daha yükseklere taşıyacağına duyduğum inanç tam. Çardak, Çameli, Honaz, Serinhisar, Tavas, Kale, ve Bekilli olmak üzere toplam 7 ilçemizde kongrelerimizi tamamlamış bulunuyoruz. “şeklinde konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!