3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Atlı “Hedef İlk Beş İlçe Arasında Olmak”

Başkan Atlı “Hedef İlk Beş İlçe Arasında Olmak”
Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı gazetecilerle bir araya gelerek pandemi döneminde yapılan çalışmaları ve ilçeye kazandırılan projeleri anlattı. Başkan Atlı konuşmasında "Babadağımızın önümüzdeki süreçte ilk 5 ilçe arasında olmasını hayal ediyoruz" dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ilçeye kazandırdığı Dağ Restaurant’ta gazeteciler ile buluştu. Basın toplantısına Ali Atlı'nınyanısıra CHP Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Altınöz, İYİ Parti BAbadağ İlçe Başkanı Ayşen Yümsek ve belediye meclis üyeleri katıldı. Gazetecilerle birlikte kahvaltı yapan Başkan Atlı ardından Babadağ'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

PANDEMİDE SOSYAL PROJELER ARTTIRILDI

Başkan Atlı konuşmasında "Babadağımızdapandemi döneminde yapısal projelerden çok sosyal projelere ağırlık verdik. Pandemi döneminde öğrencilerimize tablet desteği, dijital eğitim paketi desteği, bilgisayar ve internet desteğinde bulunduk. Ayrıca pandemi döneminde ailelerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları bir nebze azaltmak için birçok gıda destek paketi dağıtımı gerçekleştirdik. Babadağ sağlık açısından koronavirüsü en hafif ilçelerden biri olsa da pandemiyi hemşerilerimizin yanında olarak geçirdik." dedi.

 

7 MAHALLEYE SULAMA HAVUZU TAHSİS EDİLDİ

Konuşmanın devamında Başkan Atlı "Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri şu anda kuraklık. Babadağ her ne kadar tesktilin başkenti olsa da ilçemizde tarımla uğraşan çiftçi kardeşlerimizde var ve tarımsal ürünlerimizde yetişiyor. Kuraklığın Babadağ'da önüne geçebilmek için şu an 13 mahallemizden 7'sine sulama havuzu yaptık. Böylelikle dağdan gelen sularımız belli bir yerde birikerek, çiftçimize sunulmuş oluyor. Ayrıca tarımı desteklemek amacıyla, çiftçilerimizin vahşi sulamayı bırakıp damla sulama sistemi gibi daha ekonomik ve daha çevreci olan projeleri anlatıyoruz. Önümüzdeki 1 sene içerisinde de kalan 6 mahallemize de sulama havuzu yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

HEDEF İLK BEŞ İLÇE ARASINDA OLMAK

Babağın bir cazibe merkezi olması için gece gündüz çalıştıklarını ve belediyecilik hizmetlerini çalışma arkadaşlarıyla büyük özveri içerisinde sürdürdüklerini belirten Babadağ Belediye Başkanı Atlı "Babadağ'da turizmin gelişmesi için BASİAD ile birlikte projelerimiz hala devam etmekte. Pandemi nedeniyle yapamadığımız etkinliklerimize pandeminin bitmesiyle hemen başlayacağız. Babadağımıza büyük katkı sağlayan etkinliklerle yine Babadağlıları ve tüm Denizlili hemşerilerimizi buluşturacağız. Babadağ'ın turizm alanında gelişmesi demek, buranın kalkınması, ekonomik girdinin artması ve vatandaşlarımızın refah standartlarının yükselmesi demek. O yüzden turizm yolunda Babadağ çalışmaları son sürat devam edecek. Buradaki hayalimiz ve hedefimiz Denizli'de her anlamda ilk 5 içerisinde olmak" ifadelerini kullandı.

 

 

VATANDAŞIMIZIN TALEP ETTİĞİNİ YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU

Babadağlı vatandaşlara zaman zaman memnuniyet anketleri yaptırarak vatandaşların da fikirlerine çalışmalarında yer verdiklerini söyleyen Ali Atlı "Babadağlı hemşerilerimizin çalışmalarımızı nasıl değerlendiği bizler için çok önemli. Vatandaşlarımızın acil sorunları nelerdir, nasıl çözümler bulabiliriz gibi sürekli olarak kendimizi sorguluyoruz. Her zaman çalışmalarımızla Babadağlıların yanında olduğumuz göstersek de vatandaşlarımızın fikirleri ile oluşmuş bir proje kesinlikle daha önemlidir. Çünkü vatandaşımız bunu talep ediyorsa karşılamakta belediye olarak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Babadağ'da yapılacak olan öncelikli yapısal projenin 'Küçük Sanayi Sitesi' olduğunu belirten Başkan Atlı " Vatandaşlarımızın en büyük taleplerinden biri buydu. Bizler de hemen gerekli çalışmaları başlattık. Şu an süreç devam ediyor, inşallah en kısa sürede 'Küçük Sanayi Sitesi'ni de bitirir vatandaşlarımıza teslim ederiz. Ayrıca Babadağ'da yapmak istediğimiz birçok proje var. Bu projelerin hepsi bizler, babadağ ve vatandaşlarımız için çok önemli." diye konuştu.

 

BAŞKAN ATLI 'BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI'NI AKTARDI

250’ye yakın CHP’li belediye başkanının katılımıyla Gaziantep'te gerçekleşen ve üç gün süren Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılan Başkan Atlı gazetecilere Çalıştay'dan bahsetti. Çalıştay'da yerel yöneticiliğin öneminin sıkca vurgulandığını belirten Başkan Atlı konuşmasında "Genel Merkezimiz tarafından organize edilen bu çalıştaylar her zaman oldukça verimli geçiyor. Orada belediyecilik anlamında yapılabilecekleri konuşup diğer belediyelerimizden örnekler alabiliyoruz ya da diğer belediyeler bizim çalışmalarımızdan örnek alabiliyor. Ayrıca yapılan çalıştayda vatandaşlarımızın taleplerini karşıladığımız ölçüde başarılıyız dedik, çünkü zaten ülkemiz ekonomik olara sıkıntılı bir süreçten geçiyor. En azından bizler yerel yöneticiler olarak vatandaşlarımızı yaptığımız projelerle hak ettikleri hizmeti veriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YEREL BASININ GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ

Basın toplantısının sonunda Başkan Atlı "Yerel basın bizler için çok önemli, gazeteci arkadaşlarımızın yapmış olduğu görev de gerçekten çok önemli. Basınımız zorlu süreçlerden geçiyor ancak biz Babadağ Belediyesi olarak her zaman basınımızın, gazetecilerimizin yanındayız. Her zaman onlarla işbirliği yapmaya ve desteklemeye de özen gösteriyoruz. Bütün gazetecilere katıldıkları için teşekkürlerimiz sunarım. Babadağ'da daha güzel günlerde buluşmak üzere" dedi.

Ardından gazetecilerle Babadağ Tekstil Çarşısı'nı gezen Başkan Ali Atlı, gazetecilere tekstil çarşısında bulunan ürünleri tanıttı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!