Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Çavuşoğlu’dan 19 Mayıs mesajı

Başkan Çavuşoğlu’dan 19 Mayıs mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Mayıs tarihinin ezilen uluslara esin kaynağı olan Kurtuluş Savaşımızın başladığı bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü kurtuluş ateşinin yakıldığı kutlu bir gün olduğunu söyledi.

102 yıl önce iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve düşmanı yurdumuzdan kovmak için Samsun´a çıkan Atatürk ile O´nun izinden gidenlerin anlayışı ve 19 Mayıs ruhunun günümüzde de örnek alınması gerektiğini ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919´da iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve emperyalizme karşı mücadele etmek amacıyla Samsun´a çıkarken halka güvenmiş, halkın gücüne, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet özlemine bel bağlamıştı. Samsun´a çıkarken her tür manda anlayışını da elinin tersiyle itmiş, ´Bağımsızlık ve demokrasi benim karakterimdir´ demiştir. 19 Mayıs; çocuklarına, gençlerine, kadınlarına ve her yaştaki insanlarına değer veren ve güvenen Büyük Atatürk´ün isteği üzerine bayram olarak kutlanan önemli günlerimizden birisidir. Büyük Atatürk´ün ülkeyi emanet ettiği gençler, her şartta ülkesine ve ulusuna, ulusal birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkma iradesini göstermişler ve her kötü gidişin durdurulmasında başarılı olmuşlardır" dedi.

Düşünen, bilgi üreten, sorumluluk duygusu gelişmiş, yeni fikirlere açık, araştırmacı, topluma ve kalkınma sürecine katkı sağlayabilen, özgüvenli ve paylaşımcılığı benimsemiş, zihinsel üretimi yüksek gençlerle geleceğin inşa edileceğini belirten Çavuşoğlu, "Bu nedenle hiçbir özveriden kaçınılmadan ve öncelik verilerek gençliğin önündeki tüm engeller kaldırılmalı, gençlerimiz dünya gençlerine örnek olacak eğitim olanaklarına ivedilikle kavuşturulmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Doğum günüm' dediği bu önemli ve tarihi günün 102. yılında; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetimizin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşının aziz kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!