3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Deveciler, Yaşananlar Tam Bir Skandal

Başkan Deveciler, Yaşananlar Tam Bir Skandal
Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket liglerin durdurulması için tahkim kuruluna başvurdu. Teminat mektubu ibra etmediği gerekçesi ile ING Basketbol Süper Ligi’ne alınmayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kuruluna başvurarak kura çekiminin iptalini ve liglerin durdurulmasını istedi. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü Başkanı Veli Deveciler, “Kamuoyu yanıltılıyor. Kulübümüz 10 milyon lira da teminat gösterir. Yeter ki tüm işlemler doğru ve hukuki olsun” diye konuştu. 

ING Basketbol Süper Ligi’ne alınmak için başvuran fakat geri çevrilen Denizli temsilcisi Merkezefendi Basket’te Türkiye Basketbol Federasyonuna (TBF) tepki dinmiyor. Kulüp Başkanı Veli Deveciler bu sabah Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu’na tedbirli olarak başvuruda bulunduklarını, bugün yapılan kura çekiminin iptalini ve liglerin durdurulmasını talep ettiklerini açıkladı. Kura çekimini üzüntü ile izlediklerini söyleyen Deveciler, “İtirazımızı yaptık. Çünkü hukuksuzluk var. Kulübümüzün hakkı yenmiştir. Ligde bir takım eksik. Süper ligin eksik oynanması Türkiye’ye reva değildir. Federasyon sınıfta kalmıştır” diye konuştu.

 

DEVECİLER SÜRECİ ANLATTI

Federasyondan yapılan açıklamaların gerçekmiş gibi kabul edildiğini belirten Deveciler açıklama yapmanın zaruri hale geldiğini söyleyerek yaşadıkları süreci şöyle anlattı;  “Ligde Petkim lider, Fethiye Basket ikinci ve Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket üçüncü sırada iken salgın nedeniyle lig tescil edildi. 30 Haziran’da TBF yönetimi Bakırköy Basket’i ligden düşürdü. 29 Temmuz’da yaptığı resmi açıklamada ligin bir takım eksik olduğunu ve 14 Ağustos’a kadar talep eden kulüplerin başvuru yapabileceğini duyurdu. 13 Ağustos’ta başvuru süresi dolmadan bir gün önce Petkim’i lige aldılar. 14 Ağustos’ta biz süper lige alınmak için müracaat ettik. Lig tescil edildiğinde Petkim lider olduğu için lige kabulüne itiraz etmedik. Petkim lige alındıktan sonra takım sayısı 16 oldu ve bizim müracaatımızın geçerliliği kalmadı. Fakat 19 Ağustos’ta bu kez Bandırmaspor İhtisas Kulübü ligden çekilme dilekçesi verdi. 20 Ağustos’ta federasyon yetkililerince telefonla aranarak lige davet edildik”

 

TÜRKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK TEBRİK ETTİ

“TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile de telefonda birkaç kez görüştük. Lige katıldığımız için tebrik etti.  21 Ağustos’ta teminat mektubu için başvuru yaptık fakat dernek olduğumuz için işlemler uzadı. Bu nedenle bir yönetici arkadaşımız şahsi olarak başvuru yaptı. Durumu federasyona da bildirdik ve ‘ne yapalım?’ diye sorduk. Apar topar başvuru yapmamız istendiği için evrakların cuma gününe yetişmeyeceğini anlattık. Federasyon başkanı ile yaptığım telefon görüşmesinde kura çekimine katılacağımız söylendi. Akşam 18:30’da bir takım evrakları hazırlamamız istendi. Bankaların kapalı olduğunu hatırlattık ve tüm evrakları pazartesi günü verebileceğimizi söyledik. Saat 20:00’de başvurumuzun reddedildiğini ilan ettiler”

 

NEDEN 21 AĞUSTOS’A KADAR BEKLEDİNİZ?

Deveciler 20 Ağustos’ta başvuru hakkı elde ettiklerini bir gün sonra ise reddedildiklerini belirterek, “14 Ağustos’ta da müracaat etmiştik. Madem eksiğimiz vardı bunun için neden son güne kadar beklendi. Neden talebimiz günlerce reddedilmedi 21 Ağustos’a kadar beklediniz? Birkaç saat içinde üstelik bankalar kapalıyken kim 3 milyon lira teminat bulabilir? Biz hiçbir şeyi eksik yapmadık. Bu süreçte bize federasyondan gelen tek resmi yazı 21 Ağustos’ta gelen e-maildir. Onun dışındaki tüm süreç boyunca resmi hiçbir yazı görmedik. Her şeyi telefonla talep ettiler. Talimatnamede kulüplere eksiklerini tamamlamaları için 15 gün süre verilmesi gerektiği belirtiliyor. Bize hiç süre verilmedi. Apar topar fikstür çektiler” diye konuştu.

 

KABAHATİMİZİ BİZE ANLATIN?

Deveciler en ufak bir ihmalleri bulunmadığını söyleyerek, “Bu iş telefonla çözülüyorsa benimle yapılan görüşmelere göre biz 17 Ağustos’ta süper ligdeydik. Kabahatimiz nedir bize anlatsınlar. Federasyon sınıfta kalmıştır. Tek isteğimiz tahkim kurulunun bir an önce karar vermesi. Biz kulüp olarak 10 milyon lirayı da temin ederiz. Önemli olan her şeyin hukuki olması” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!