Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Erdoğan’dan Denizli Organize Sanayi Bölgesine Çıkarma

Başkan Erdoğan’dan Denizli Organize Sanayi Bölgesine Çıkarma
Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında, Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi arasındaki iş birliği protokolü sonrasında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ)’in enerji verimliliği ölçümlerine başlandı. Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Uğur Erdoğan,enerji ölçümlerinin gerçekleştirildiğitesislerden TİMA Yıkama Boyama’ya gitti. Denizli Teknik Tekstil Merkezi'ndeki hazırlıkları da yerinde inceleyen Başkan Erdoğan, üye ziyaretlerini de sürdürdü; Tosunoğlu Tekstil’in sahiplerinden Mehmet Tosunoğlu’nuişyerinde ziyaret edip, sektörleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Enerji verimliği tespitleri için hazırlanan iş birliği protokolüne dün imza atanDenizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, bugün sahaya indi. Başkan Erdoğan ile Şube Başkanı Öztürk’e, DTO Genel Sekreter Yardımcısı ve Tekstil Mühendisi Dr. Akay Gündoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi'nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Yöneticisi Ayşegül Çivi ile Denizli ABİGEM AŞ Direktörü Sıdıka Arıkan ve Makine Mühendisi Zekai Göksel Parlar eşlik etti.

Protokol kapsamındakifaaliyetlerinilk durağı Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki TİMA Yıkama Boyama Limitet Şirketi oldu. Toplu halde firmaya giden heyeti, işletmenin sahipleri Esra Kasapoğlu ile Mehmet Aydın karşıladı. Kasapoğlu ve Aydın, modern tesisleri hakkında bilgiler verirken, Makine Mühendisi Zekai Göksel Parlarise elektrik, su ve doğalgaz kullanımındaki enerji kayıplarını inceleyip tespit etti.

DTO

BAŞKAN ERDOĞAN: “ENERJİ TÜKETİMİNDE, ÜST DÜZEY VERİMLİLİĞEULAŞMALIYIZ!”

İşletmelerin enerji ile ayakta kaldığını söyleyen DTO Yönetim KuruluBaşkanı Uğur Erdoğan, “Enerji olmadan üretim olmaz!Enerjiyi tüketirken üst düzey verimlilik sağlamalıyız ki maliyetimiz azalsın. Biz, bu amaçla Makine Mühendisleri Odamız ile iş birliğine gittik. Bu kapsamda ilk olarak üyelerimizden TİMA’nın enerji verimliliği ölçüldü. Buprotokolümüzün doğrultusunda yürüteceğimiz faaliyetlerimiz, enerji konusunda hem firmamız hem ilimiz hem de ülkemize önemlikatkı sağlayacaktır.”dedi.

DTO

PROF. DR. ÖZTÜRK: “EL BİRLİĞİ İLE,SANAYİCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk ise Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında sanayicilere destek olma imkânı yakaladıklarını belirtti. Enerji ölçümlerinin firmalara birer rapor halinde sunulacağını da ifade eden Öztürk, bu kapsamda iyileştirme yapılması gereken hususları da aktaracaklarınınaltını çizdi.

DTO

DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN, ÜYE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR; SEKTÖRLERİ DİNLİYOR

Başkan Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Denizli Teknik Tekstil Merkezi’ndeki hazırlıklarda gelinen aşamayı da yerinde inceledi ve ekipten ayrıntılı bilgi aldı.

DTO

Daha sonra da beraberindekiheyet ile, Tosunoğlu Tekstil'in sahiplerinden Mehmet Tosunoğlu’nu işyerinde ziyaret edip, sektörleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. İşletmesini gezerek işleri ve hizmetleri hakkında bilgi aldı.İş insanı Tosunoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Erdoğan da Tosunoğlu’na gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Başkan Erdoğan, üye ziyaretleri kapsamında, 1983’ten bu yana Demirciler Caddesi’nde faaliyet gösteren Derya Ticaret’e de gitti. Firmanın sahipleri Ozan Kıbrıslı ile babası Orhan Kıbrıslı’dan sektörleriyle ilgili bilgi alan Başkan Erdoğan’a, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin eşlik etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!