Denizli
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Kırar, "Gençlerimiz bir tweet atmaya korkar oldular

Başkan Kırar, "Gençlerimiz bir tweet atmaya korkar oldular
Deva Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, liyakata önem veren bir parti olduklarının altını çizdi ve yaş ortalaması 33 olan genç bir parti olduklarını söyledi. Kırar, “Ülkemizde bir korku imparatorluğu var. Gençlerimiz bir tweet atmaya korkar oldular” dedi. 

Sözlerine önceki gün cinayete kurban giden Şebnem Şirin’e Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Kırar, “Bir yıldır Denizli’de neler yaptık, nerelere geldik, bunlar hakkında sizlere bilgi vermek istedik. Geçen yıl Ağustos ayında 6 tane kurucumuzla, 5 kurucu, 1 il başkanımız ile birlikte yine sizlerin karşısına çıkmıştık. Yeni kurulan bir parti olmamızdan dolayı bazı aksaklıklar oldu ama, geçen genel başkanımızı burada misafir ettikten sonra çalışmalarımıza daha da hız verdik. Bu süreçte 8 tane ilçe başkanımızı belirledik. Tavas, Kale, Beyağaç, Serinhisar, Honaz, Baklan, Pamukkale ve Merkezefendi ilçe başkanlarımızı belirledik. Yine bu süreçte ilçelerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Teşkilatlanma yaptığımız tüm ilçelerde teşkilatlarımızı kurduk ve ilçe binalarımızı açtık. Kongremizi yapmadan önce benden bir il yönetimi oluşturulması istendi. İl yönetimi oluştururken mevcut siyaset anlayışında yapılandan farklı olanı yaptım. Siyasette şu var. Bir koltuğa oturduğunuzda eşinizi, dostunuzu, arkadaşınızı yanınıza alarak orada bir hakimiyet kurmak istiyorsunuz. Fakat ben bunu yapmadım. Çünkü bende burada gönüllü olarak oturuyorum. Birilerine selam göndererek, birilerini arkama alarak bu koltuğa oturmadım. Ben bu partinin kurucusu da değildim, bir gönüllüsüydüm. Bu yüzden ne kadar doğru bir partide olduğumu da bir kez daha anlamış oldum” dedi. 

"Bu kişilerin de çoğu Denizli siyasetinde adı geçen isimlerdi"
Kendisine il başkanı olur musun diye teklif geldiğinde parti için 10’un üzerinde il başkanlığı için başvuru olduğunu belirtken Kırar, “Bu kişilerin de çoğu Denizli siyasetinde adı geçen isimlerdi. Birçoğunu da kendim şahsen tanıyorum. Partimiz beni Ankara’ya çağırdığında bu işi kimler çok istiyor değil de kimler daha iyi yapabilir düşüncesi vardı. Ben kurucularımızın karşısına geçince de şunu söyledim. Siyasetin içerisinden gelen biri değilim. Daha önce siyaset de yapmadım dedim. Kurucularımız da bana biz de zaten bu şekilde insanlar arıyoruz dediler. Tabi ki parti içinde siyasi anlamda tecrübeli isimler de olacak ama il başkanlığı için daha önce siyasetin içerisinde yer almamış insanları arıyoruz dediler. Yeni bir kadro oluşturmak istiyoruz, yeni bir siyaset anlayışı getirmek istiyoruz dediler. Hatalarımız da olacak ama bizim partimiz bir kadro hareketi. Genel başkanımız da dahil biz asla parti de tek adam olmak istemiyoruz. Ben de Denizli’de Deva Partisi Bekir Kırar’dan ibaret olsun istemiyorum. İl yönetimimi oluştururken eşimi dostumu değil de parti gönüllüsü insanları seçtim. Burada gördüğünüz bütün arkadaşlar bizim parti gönüllümüz” şeklinde konuştu. 

“Yüzde 35 cinsiyet kotamız var”
Denizli’de ilk yola çıktıklarında 1200 kişilik bir başvuru olduğunu ifade eden Kırar, “İl yönetimini oluştururken çok zorluk çekmedim. Bu 1200 kişinin hepsine ulaşmaya çalıştık. Yönetimi oluştururken de genel başkanımızın dediği gibi liyakata dikkat ettik. Mesela bizim 20 tane parti politikamız var. Her politikanın da bir başkanı var. Örneğin tarım politikalarına bir çiftçi kardeşimiz başkanlık ediyor. Bunun gibi liyakatlı kadrolar seçmeye özen gösterdik. 20 politika başkanını da 20 farklı meslek grubundan seçtik. Biz Türkiye’nin geleceğine damga vurmak isteyen bir partiyiz. Partimizin yüzde 35 cinsiyet kotası var. 40 kişilik il yönetimini kurarken 14 tane kadınımızı yönetime dahil ettik. Çünkü bu bizim olmazsa olmazımız. Ayrıca yüzde 20 de gençlik kotamız var. Denizli bazında yaş ortalaması 33 olan genç bir partiyiz” ifadelerini kullandı. 
“Gençlerle ilgili önemli çalışmalarımız oldu”
Ülkemizde bir korku imparatorluğu olduğunu dile getiren Kırar, “Gençlerimiz bir tweet atmaya korkar oldular. Ben daha üç gün önce bir kuaförde otururken bana biri, “Abi Deva Partisi çok iyi” dedi. Ben de dedim ki “Gel seni üye yapalım” dedim. Bana dedi ki “Abi olamam, çünkü sonrasında başıma ne geleceğini bilmiyorum” dedi.  Üniversitede 8 kişiyle başladığımız kahvaltı organizasyonunu 48-49 kişiye çıkardık. Gençlerimizle birlikte bir sinema kültürü oluşturduk. Şu an konserler düzenleniyor. Gençlerle ilgili önemli çalışmalarımız oldu, bundan sonra da devam edecek” dedi. 

“İktidar bürokratları kendisine çekti”
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın geçtiğimiz günlerde Ak Parti’nin bir organizasyonuna katılması ile ilgili görüşlerini aktaran Kırar, “Tabi ki bizler de bürokratların bu tarz organizasyonlara katılmasını arzu ederiz ama günümüz siyaset ortamında bu çok zor. Siyasi iktidar kutuplaştırma yaptı. Mevcut iktidar bürokratları kendisine doğru çekmeyi iyi bildi. Daha dün ben üniversiteden bazı hocalarımla görüştüm. Bana şu cümleyi kurdular: “Gönlümüz sizinle ama ayaklarımız değil”. Parti olarak en çok önem verdiğimiz kesim Z kuşağı. Çünkü 7 milyona yakın gencimiz yeni oy kullanacak olan kesim. Örneğin bizim partimizin bir TikTok sayfası var. Diğer partilerde bu yok. Muhteşem bir etkileşim alıyoruz buradan. Z kuşağının bize karşı çok güzel bir bakışı var. Z kuşağı ile ilgili bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyoruz. Biraz önce bahsettiğim 1200 başvurunun yüzde 23’ü 30 yaş ve altı. Bunu da bir bilgi olarak vermek isterim” diyerek sözlerini noktaladı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 16
    SEVDİM
  • 16
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!