3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Kırar “Gösterilmeye çalışılan tam bir yalancı bahardır”

Başkan Kırar “Gösterilmeye çalışılan tam bir yalancı bahardır”
DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar gündemi değerlendirirken Dövize endeksli mevduata ilişkin: “Kurda belli bir miktarda düşüş sağlansa da, şu anda yaşanan ve gösterilmeye çalışılan tam bir yalancı bahardır” dedi.

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, partisinin il binasında düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Dövize endeksli mevduata ilişkin konuşan Kırar şu ifadeleri kullandı: “Pazartesi günkü kabine toplantısı ardından yapılan açıklama ile kurda belli bir miktarda düşüş sağlansa da, şu anda yaşanan ve gösterilmeye çalışılan tam bir yalancı bahardır. Yapısal ve kalıcı adımlar atılmadıktan, güven sağlanmadıktan, hukukta gerekli yapısal reformlar yapılıp yargının bağımsızlığı teminat altına alınmadıktan sonra ekonominin iyiye gitmesi, enflasyonun düşmesi mümkün değil. Faizi indirdik diyerek sadece 300 bin kişinin vadeli hesaplarına hazine garantisi vererek oluşturulmaya çalışılan yalancı bahara inanmak büyük bir ekonomik felakete sebebiyet verebilir.

“ŞAPKADAN 1970 MODEL BİR TAVŞAN ÇIKARTTILAR”

Genel Başkanımız  sayın Babacan’ın da ifade ettiği gibi Şapkadan 1970 model bir tavşan çıkarttılar diyen Kırar, dünyanın gelişmiş ülkeleri uzayda yerleşim planları yaparken, teknolojide geleceğe yatırım yaparken ülkeyi yönetenlerin 1970’li yıllarda uygulanıp başarısız olunan ekonomik modellere dönmesi hem bizi hem milletimizi üzmektedir. Bu yolun sonu hiper enflasyon ve döviz kurunu tutamamak. Yeni model diye getirdikleri bundan ibarettir. Hükümet faiz ile mücadele ettiğini söylüyor ancak bu mücadele temeli olmayan bir mücadeledir.

“HÜKÜMETİN ÜLKEYİ YÖNETME KABİLİYETİ ARTIK KALMAMIŞTIR”

Hazinenin borçlanma faizini yüzde 17’den yüzde 25’e fırlatmak mı mücadele? Hükümetin ülkeyi yönetme kabiliyeti artık kalmamıştır. Bir an önce seçim kararı alınması gerekmektedir. Seçim kararı ile birlikte ülke ekonomisinde bir rahatlama olur ve devamında partimizin iş başına gelmesi ile birlikte ülkemizi bu kaostan kurtararak vatandaşın müreffeh bir hayat yaşamasının önündeki tüm engelleri kaldırırız. Sesli bir şekilde dillendirilmese bile hem diğer muhalefet partileri hem de milletimiz bu yükün altından ancak sayın Ali Babacan ile DEVA kadrolarının kalkabileceğine inanmaktadır diyerek sözlerini tamamladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 6
    SEVDİM
  • 8
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!