Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Özbaş, koltuğunu minik yardımsever Şıla’ya devretti

Başkan Özbaş, koltuğunu minik yardımsever Şıla’ya devretti
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu, deprem sonrasında ilçede başlatılan yardım kampanyasında en önde çalışmalara katılan minik gönüllü Şıla Çakar'a bıraktı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi'nde başlatılan yardım seferberliğinde ilçe adeta kenetlenmişti. 7'den 70'e tüm vatandaşların katıldığı yardım çalışmalarında kimisi koli bantladı, kimisi ayrıştırma da yer aldı, kimisi eşyaları TIR'lara taşıma da destek verdi. Küçük yaşına rağmen, büyük yüreğiyle yardıma koşanlardan birisi de 7’nci sınıf öğrencisi Şıla Çakar'dı.  Sabah erken saatlerde başlayıp, gece geç saatlere kadar yardım çalışmalarına katılan 13 yaşındaki Şıla Çakar’ın, takdir edilen hareketi karşısında Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 23 Nisan'da başkanlık sözü vermişti. Bugün ise o söz yerine getirildi.

Evinden makam aracıyla alınan Çakar’ı belediye binası önünde Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Özsoy ve belediye personeli karşıladı. Başkan Özbaş, minik başkana çiçek takdim ederek makam odasına kadar eşlik etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Sakarya Ortaokul öğrencisi 7’nci sınıf öğrencisi Sıla Çakar’a devreden Başkan Özbaş, minik Başkana talimatlarını sordu. Minik başkan telefon ile birim müdürlerine bölümleri ile ilgili talimatlar vererek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Depremin ardından başlattıkları yardım kampanyasında Şıla’nın çok desteği olduğunu ifade eden Başkan Özbaş, “Küçük yaşına rağmen bizleri bir gün bile yalnız bırakmadı. Erken saatlerde gelip, geç saatlere kadar bizimle birlikte deprem bölgesindeki kardeşlerimize destek vermek için yardımlarımıza katıldı. Minik bedenin de koca bir yürek taşıyan güzel kızımıza teşekkür ediyorum. Yardım çalışmalarımızda kendisine 23 Nisan’da başkanlık koltuğu için söz vermiştim. Çok şükür Rabbim bizlere bugünleri gösterdi, sözümüzü yerine getirdik. ‘Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Minik Başkan Çakar, “Herkesin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bana koltuğunu devreden Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

20.30’DA 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANACAK

Sarayköy Belediyesi tarafından saat 20.30’da düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Şenliği programı çeşitli yarışmalar ve gösteriler ile bayram coşkusunu yaşatmaya devam edecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!