Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Şevkan CHP’nin İddialarına Şairlerden Alıntıyla Cevap Verdi

Başkan Şevkan CHP’nin İddialarına Şairlerden Alıntıyla Cevap Verdi
Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan,CHP tarafından yeniden gündeme getirilen kendisi ve kardeşi Nazım Şevkan ile ilgili çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Başkan Şevkan, konu ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ancak daha önce bu davanın görüldüğü ve kendilerinin aklandığı ifade etti. Başkan Şevkan'ın ünlü şairlerden sık sık alıntılar yaparak konuşması dikkat çekti.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde CHP tarafından tekrar gündeme getirilen kendisi ve kardeşi Nazım Şevkan ile ilgili ortaya atılan Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları hakkında açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Acıpayam Belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan’ın Rüşvet almak ve vermek, görevi kötüye kullanmak icbar suretiyle irtikap kullanmak suçlarından savcılara suç duyurusunda bulunmuştu. İl Başkanı Mahir Akbaba 15 Kasım 2019'da gerçekleştirilen basın toplantısında, 'Başkan Hulusi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan hakkında ortaya atılan iddialar artık ayyuka çıkmıştır. Bu iddialar Başkan Şevkan’ın 18 bin TL elden para aldığı, Başkanın kardeşinin abisi adına bir müteahhitten alındığı iddia edilen para talebi Müteahhit Şerif Ali Saraç ile Nazım Şevkan’ın arasında ‘rüşvete’ dair görüşmelerdir. Birçok görüşmede her hak edişten 4’te 1 oranındaki para talebi söz konusu. Aynı zamanda ilaç firması sahibi olan Saraç’ın basına yansıyan itiraf niteliğindeki demecinin vaatlerle başlayıp yalanlarla devam eden, tehditlere kadar uzanan rüşvet çarkı içinde kirli belediyecilik tüm yönleri ile ayan beyan ortaya çıkmış durumda” ifadelerini kullanmıştı.

 

AKBABA VE SANCAR'IN İDDİALARINA YANIT VERDİ

 

Başkan Şevkan, bugün kendisi ve kardeşi hakkındaki bu iddialar ile ilgili gerçekleştirdiği basın toplantısına 'Bugünkü toplantıya gördüğünüz gibi tek başıma geldim. Parti büyüklerimi, teşkilatı özellikle istemedim. İlçe Başkanım, il başkanım, Büyükşehir Belediye başkanım, meclis üyelerim, milletvekillerim, sayın  bakanımın inanıyorum ki gönülleri şu an buradadır. Eğer ben istseydim hepsi burada olacaklardı. Ancak bugünkü olay farklı, bu benim bireysel bir onur savaşımdır. Hulusi Şevkan ve ailesinin onur kavgasıdır. Kartalların yüksek olduğunu bilirsiniz kavgalara karışmıyorum.' diyerek başladı.

 

'KEŞKE İYİ ARAŞTIRSALARDI'

 

15 Kasım 2019 Cuma günü CHP Denizli Miletvekili Teoman Sancar ve CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba'nın kendisi ve kardeşi ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt veren Başkan Hulusi Şevkan, 'Keşke birazcık araştırmalara yapsalardı. Keşke beni arasalardı. Hadi Ak Partili Acıpayam Belediyesi'ni aramak zor geliyorsa keşke açıp bir Acıpayamlıyı arasalardı. Eğer samimi iseler, eğer siyasi bir rant içerisinde değiller ise ben öyle olmadıklarına inanmak istiyorum. Siyaset uğruna böyle şey içine girmek istediklerini düşünmek istemiyorum. dedi.

 

ŞEVKAN DA SAVCILARA SESLENDİ: LÜTFEN ARKADAŞLARINIZI KIRMAYIN TEKRAR BAKIN

 

Milletvekili Sancar ve CHP Denizli il Başkanı Akbaba'nın savcıları göreve davet etmesi ile ilgili  konuşan, Değerli Basın mensupları sevgili arkadaşlarımız  bir siyasi akımın temsilcileridir. Türkiye’de ciddi bir kitleyi temsil etmektedirler. O nedenle kendilerine asla saygıda kusurum olmayacaktır. Ancak arkadaşlarımız diyorlar ki  ‘Savcılar göreve davet ediyoruz’ ve bir de savcılarımızın çekincelerinden söz ediyorlar. Rahmetli Sabahattin Ali’nin dizeleri ile seslenelim. Silahsız gördüğüne saldıran kahramanlar. Beyler kim bizim neyimizden korkar.Acıpayam halkı  bizleri çok iyi tanır. Sizlerin de kahramanca üzerimize saldırmanızın nedeni  silahsız olmamız yani yüreğimizin insan sevgisi ile dolu olmamız değil midir? Birazdan hukuksal sürecin zaten olduğunu belgelerle ortaya koyacağız. Ancak biz Sayın başkanımız  saygı değer vekilimiz ve meclis üyelerimizi kırmayalım.Buradan hep birlikte haykıralım. Ey Acıpayam’ın hakim ve savcıları görevinizi yaptığınızdan asla kuşkumuz yoktur, ancak konu ya eğer varsa içinizde boşvermişlik lütfen arkadaşlarımızı kırmayın bir kez daha bakın olmadı bir kez daha bakın. diyerek yanıt verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!