Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Yapıcıoğlu: “Denizli Halinden En Az Şikayetçi Olan İl”

Başkan Yapıcıoğlu: “Denizli Halinden En Az Şikayetçi Olan İl”
Ege Bölgesi ziyareti kapsamında iki gündür Denizli’de bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Denizli iş dünyasının çok fazla dertli olmadığını, Denizli’de işsizliğin Türkiye ortalamasının altında olduğunu ve son olarak vatandaşın halinden en az şikayetçi olduğu şehrin Denizli olduğunu dile getirdi.

Ege Bölgesi ziyaretinde önceki gün ticaret odası, sanayi odası, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra vatandaşlarla da bir araya gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün sabah saatlerinde de basın mensupları ile bir araya geldi. Türkiye gündemini ve sorunlarını ele alan Yapıcıoğlu, siyasetin gündemi ile vatandaşın gündeminin bir olmadığını, farklılık gösterdiğini dile getirdi. Vatandaşın derdinin geçim sıkıntısı ve ekonomi olduğunu, ancak siyasette ittifakların Cumhurbaşkanı adaylığı konusunu gündemlerinde tuttuğunu ifade eden Yapıcıoğlu, siyasilerin halkın sorunlarından uzak soyut gündemlerle meşgul olduğunu dile getirdi.

“Zengin daha da zengin olurken, yoksul daha da fakirleşti”

İzlenen ekonomi politikası hakkında da konuşan Yapıcıoğlu, politikanın zengini daha da zengin yaparken, fakiri daha da fakirleştirdiğini belirterek, “Bankalar iki yıl süren pandemi döneminde bile kazançlarını beşe katladığını açıkladı. Ancak küçük esnaf, vatandaş ya yerinde saydı ya da fakirleşmeye devam etti” dedi.

“Mülteciler ile alakalı düşmanca propagandalar yapılıyor”

Türkiye’nin ve dünyanın mülteci politikası hakkında da konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, “Özellikle sosyal medya üzerinden mülteci kardeşlerimizle ilgili düşmanca propagandalar yapılıyor. Yaşanan bazı olumsuz olaylar tüm İslam coğrafyasına aitmiş gibi lanse ediliyor. Bu çok yanlış. Avrupalı turistler gelip ülkemizde rahat rahat tatil yapıp, kalabilip yerine göre toprak ve gayrimenkul alabiliyorsa bu rahatlık mülteci kardeşlerimize de sağlanmalı. Biz parti olarak böyle düşünüyoruz. Bu konu dünyada da çok farklı yorumlanıyor. Batı ülkeleri ten rengi, saç rengi üzerinden insanları değerlendiriyor. Rusya’nın Ukrayna ile savaşında Batı dünyası Ukraynalı vatandaşları sahip çıkıyor ancak doğu ve orta doğudaki aynı durumda İslam coğrafyasında yaşayan insanlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Denizli istihdamı Türkiye ortalamasının üzerinde”

Son olarak Denizli hakkında da görüşlerini belirten Yapıcıoğlu, Denizli’nin bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu ifade ederek, “Denizli, Türkiye açısından bakıldığında ihracat rakamları ile fazlasıyla ön plana çıkan bir şehir. İki gündür Denizli’deyiz. Sanayi ve ticaret odamızla temaslarda bulunduk. Açıkçası şu an ülkenin içinde bulunduğu durumdan çok fazla şikayetçi olmadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Sanayi kenti olması dolayısıyla istihdamı da Türkiye ortalamasının üzerinde olan bir kent Denizli. Vatandaşlarla olan temaslarımızda ise şunu ifade edebilirim ki diğer şehirlere göre halinden daha fazla memnun olan bir şehir Denizli” diyerek sözlerini noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!