3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Ziya Şımarık,“Çiftçi ürününü zararına bile satamıyor”

Başkan Ziya Şımarık,“Çiftçi ürününü zararına bile satamıyor”
Deva Partisi Baklan İlçe Başkanı Ziya Şımarık, son dönemde yaşanan zamlarla toplumun her kesiminin büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Şımarık, “Esnaf gelen zamlardan şikayet ederken, çiftçi ise devletin verdiği sözü tutmadığından şikayetçi. Ne vatandaş, ne esnaf, ne de çiftçi hiç kimsenin geceleri başını yastığa koyduğunda yarın eve yiyecek ne getireceğim diye düşünmeden geçirdiği gün kalmadı” dedi. 

Deva Partisi Baklan İlçe teşkilatı, ilçede pazaryeri, esnaf ve kahvehane gibi vatandaşların yoğun olduğu alanlardaki ziyaretlerine devam ediyor. İlçe Başkanı Ziya Şımarık’ın bizzat yer aldığı ziyaretlerde partililer, vatandaşın sorunlarını yerinde dinlerken, sorunların çözümü için de görüş alışverişinde bulundu. Şımarık, partisinin vaatlerini ve gerçekleştirecekleri projeleri vatandaşla paylaştı. 

ESNAF: BUGÜN SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜ YARIN BULAMIYORUZ
Ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şımarık, “Son günlerde yapmış olduğumuz esnaf, pazar yeri ve kahvehane ziyaretlerimizde birçok vatandaşımız ile bir araya geldik. Vatandaşlarımızı birer birer dinledik ve bir tek vatandaşımızın geçim konusunda sorun yaşamıyordum dediğini duymadık.  Vatandaşlarımız raflardaki fiyatlardan, evlerin temel ihtiyacı olan elektrik, su ve yakıt fiyatlarına gelen zamlardan yakınırken esnaflarımız ise sürekli gelen zamlar yüzünden “vatandaşa biz mahcup oluyoruz ama bugün sattığımız ürünü yarın bulamıyoruz” diye belirtti. 

ÇİFTÇİ: DEVLET VERDİĞİ SÖZÜ TUTMUYOR
Çiftçilerimiz ise iktidarın her seçimde kendilerine söz verdiğini fakat bu sözleri tutmak yerine mazot ve gübrede sürekli zam uygulaması yapıldığını söylüyor. Mazot ve gübrede gelen zamlar sonrası birçok çiftçimiz tarlaya gitmez oldu, artık kimse üretim yapmak istemiyor çünkü mahsulü zararına bile olsa satamıyorlar. Bugün bakarsanız birçoğu traktörünü satılığa çıkarttılar, artık çiftçinin dayanacak gücü kalmadı. Devlet tarım ürünlerinde ithalata dayalı politika izlediği sürece ilçemizde üretim yapacak çiftçi kalmayacak. Yani kısacası bugün Baklanda ne vatandaş, ne esnaf, ne de çiftçi hiç kimsenin geceleri başını yastığa koyduğunda yarın eve yiyecek ne getireceğim diye düşünmeden geçirdiği gün kalmadı. Ortalık yangın yeri ve bir an önce müdahale edilmez ise yangından geriye sadece bir avuç kül kalacak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 9
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!