3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Zolan, 145 yıllık gururun öyküsünü anlattı

Başkan Zolan, 145 yıllık gururun öyküsünü anlattı
Denizli'de 1876 yılında kurulan belediye teşkilatının 145. yıldönümü törenle kutlandı. Denizli’nin büyük bir köyden, dünya kentleri ile yarışır bir konuma geldiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 145 yıllık gururun öyküsünü anlattı.

Denizli'de 30 Ekim 1876'dan bu yana hizmet veren belediye teşkilatının 145. yıldönümü törenle kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ile Ali Dartanel'in oğlu Şinasi Dartanel, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Başkan Zolan törenin açılış konuşmasında, belediye teşkilatının kuruluşundan bugüne emek veren belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm çalışanları yad etti. Geçen Temmuz ayında vefat eden önceki dönem Belediye Başkanı Ali Dartanel’e rahmet dileyen Başkan Zolan, Denizli’ye yaptığı hizmet ve çalışmaları nedeniyle şükranlarını sundu.

 

"En büyük değerimiz çalışkan ve güler yüzlü insanlarımız"

Denizli’nin kendisine has güzelliklerini anlatan Başkan Zolan, “Denizlimiz sanayisi, ticareti, turizmi, tarımı ve Allah’ın lütfu doğal güzellikleri ile parmakla gösterilen, imrenilen bir şehir. En güzel ve değerimiz ise girişimci, çalışkan ve güler yüzlü insanlarımız. Belediye olarak bu güzelliklerin içinden daha fazla güzellik çıkarmak adına gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu. Denizli'de belediye teşkilatının kuruluşunun Cumhuriyet'in ilanından 47 yıl önce gerçekleştiğine dikkati çeken Başkan Zolan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde gördüğü kentin büyük bir köyden, bugün büyük bir şehre dönüştüğünü ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve hizmetlerinden de bahseden Başkan Zolan, "Daha hayallerimiz ve hedeflerimiz var. 145. yılını kutlayan belediye teşkilatımıza nice yıllar diliyorum. Atatürk’ümüzün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini Denizlimiz üzerine almış ve bugün sanayi, turizm, eğitim, şehircilik ve diğer her alanda o hedefe ulaşan bir şehirdir” diye konuştu.

 

“Şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır”

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kuraklık ve iklim değişikliğine karşı hazırladıkları eylem planı ve çalışmalarla, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından önce Türkiye Şampiyonluğu, ardından Dünya ikinciliği unvanını kazandıklarını anlatan Başkan Zolan, “Şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır. Çevreye duyarlı, tüm canlılara sevdalı, hizmetkar olan bir şehir Denizli. Ne taraftan bakarsak bakalım belediyemiz yapmış olduğu hizmetlerle göz kamaştırıyor. Allah’ım nazarlardan korusun. Sağlıkla, mutlulukla, güzel hizmetler yaparak, taş üstüne taş koyarak yolumuza devam edelim” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Ök’ten Başkan Zolan’a teşekkür

 

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, geçmişte Denizli Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptığını anlatarak, bunun çalışma hayatında en keyif aldığı dönem olduğunu ifade etti. Milletvekili Ök, “Belediyenin kuruluşundan bugüne görev yapan, şehrimizin gelişmesine katkı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Osman Zolan’a da teşekkür eden Milletvekili Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesinin pek çok alanda başarılı işlere imza attığına dikkati çekti.

 

Vali Atik: “Denizlimiz dünya kentleri arasında”

Denizli Valisi Ali Fuat Atik de, konuşmasında Denizli’nin gelişimi ve imarı için geçmişten bugüne emek verenlere teşekkür etti. Vali Atik, “Denizlimiz yerel yönetimlerimizin başarısı sayesinde dünya kentleri arasında yerini almıştır. Almış olduğunuz sorumluluk nedeniyle Denizli halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür etmek istiyorum. Dünya var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça burada Denizli Büyükşehir Belediyesi var olacaktır. Osman Zolan Başkanımıza, ekibine, meclis üyelerine başarılar diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler ebediyete irtihal eden belediye başkanlarının mezarları ziyaret ederek dua okudu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!